Sala de premsa

Drogues i Gènere: sessió teòrica i participativa

Cartell amb les ponents Florencia Manns i Sara Carbonell

El Programa de Salut organitza la sessió Drogues i Gènere, una xerrada presencial a la Sala Polivalent de l’Àgora per a persones no binàries i dones consumidores de substàncies.

25/05/2021

El  dimarts 8 de juny de 12 a 14h s’organitza la sessió Gènere i Drogues, una xerrada que es farà presencialment a la Sala Polivalent de l’Àgora per persones no binàries i dones consumidores de substàncies. La sessió té l’objectiu de trencar estigmes, donar pautes de reducció de riscos i generar un espai de suport mutu. En aquesta activitat es proposa un espai de seguretat, respecte i sense judici. 

Les ponents que conduiran l’acte seran la Florència Manns Fuenzalida, psicòloga amb un màster en Drogodependències i tècnica en En Plenas Facultades de la Fundació Salut i Comunitat (FSC), i Sara Carbonell Curralo, integradora social, educadora social, estudiant del postgrau Salut Mental Comunitària i tècnica de la Fundació Autòboma Solidària.

En aquesta sessió, organitzada pel programa de Salut de la FAS, es vol posar el focus en la implicació del gènere en l’ús de substàncies, que sovint suposa un major estigma i invisibilitat de les dones i persones dissidents de gènere. Aquesta invisibilitat provoca diverses vulnerabilitats, incrementades durant la pandèmia. Amb aquesta iniciativa es vol revertir aquests efectes i  incrementar directa o indirectament els factors de protecció davant dels consums, així com als contextos de consum/tràfic. 

La sessió està adreçada a dones i persones no binàries, consumidores de substàncies i vinculades a la UAB. Cal inscripció prèvia abans del 7 de juny, omplint aquest formulari.