Vés al contingut principal

Dos estudiants de Direcció Hotelera aconsegueixen la menció especial a la 7a edició de l'Hotusa Talent Match

08 maig 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Les alumnes Natalia Díaz i Andrea Castaño han tingut una menció especial del jurat amb la seva proposta innovadora d’incorporar un assistent virtual a les recepcions. A la final de la competició, en què es van classificar uns 50 estudiants de nou centres universitaris, també hi ha participat cinc estudiants del Grau de Turisme.

Guanyadores Talent Match 2023

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la final de la VII edició de l’Hotusa Talent Match, una competició interuniversitària promoguda pel Grup Hotusa, a l’Eurostars Madrid Congress.

Més de 150 estudiants de turisme i hoteleria d’universitats de tot l’Estat espanyol han treballat al llarg del curs en idees de negoci. Uns 50 alumnes de nou centres universitaris es van classificar per la final, entre els quals vuit estudiants de Turisme i Direcció Hotelera UAB.

Les alumnes Natalia DíazAndrea Castaño, del Grau en Direcció Hotelera, han aconseguit la menció especial pel seu projecte Filtrip. La idea, també impulsada per l’estudiant Alejandra Criado, consisteix en el desenvolupament d’un assistent virtual que utilitza la informació i les dades del client per formular propostes i plans personalitzats.

Les alumnes han defensat la seva proposta davant d’un jurat format per representants d’Hotusa de diverses àrees que han valorat el grau d’innovació, viabilitat i posada en escena de les presentacions realitzades.

En aquesta edició, també es van classificar per la final les alumnes Meritxell MaldonadoLídia Peña MoraPatricia DelgadoSalma Corrette Gutiérrez i Alicia Moreno que proposaven crear una aplicació per connectar als hostes que viatgin sols durant la seva estada. 

Els projectes s’han desenvolupat en el marc de l’assignatura Enterpreneurship & Innovation, de la professora Tatiana López Orozco i Sebastián Aparicio, juntament amb les tutores de pràctiques Gemma Sagué i Maria José Aguar.

Aquest any el projecte guanyador ha estat per dues estudiants de CESUGA, amb una proposta vinculada al glamping. Al 2022, les guanyadores van ser les estudiants Bàrbara Tobella i Laura Retamar del Grau en Direcció Hotelera de la UAB.

Oportunitat de formació i inserció

Durant la final de l’Hotusa Talent Match, els participants reben formació sobre comunicació efectiva, venda i marca personal, aplicant els coneixements adquirits en exercicis pràctics liderats per un equip multidisciplinari del grup hoteler.

A més, durant el transcurs del projecte, es fa un seguiment a tots els candidats i, en funció de les seves aptituds i capacitats, podran desenvolupar un pla formatiu amb la companyia.

 

Els participants a la final de l'Hotusa Talent Match celebrada a Madrid.
Els participants a la final de l'Hotusa Talent Match 2023 celebrada a Madrid.

Dins de