Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

De les violències migratòries als refugis educatius i culturals

02 oct. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Fruit d’una col·laboració entre la Fundació Autònoma Solidària, la Universitat d’Antiòquia i l’Escola Interamericana de Bibliotecologia, s’ha programat un seminari per a personal docent, investigador i alumnat de la UAB sobre les “Violències migratòries en contextos educatius i culturals” que tindrà lloc els dies 25 i 26 d’octubre a la Facultat de Ciències de l’Educació.

Seminari violències migratòries

Les docents de la Universitat d’Antiòquia (Colòmbia) i investigadores dels grups de recerca Diverser i el Centre d'Estudis Llatinoamericans d'Educació Inclusiva (CELEI), Natalia Duque i Diana Carolina Osorio conduiran el Seminari “Violències migratòries en contextos educatius i culturals”. Es tracta d’una proposta formativa que, des de la reflexió i el diàleg, abordarà les violències derivades dels desplaçaments humans a les realitats colombianes i de l’estat espanyol, així com els reptes i potencial dels espais culturals i educatius com a refugis vitals i simbòlics. 

Està dirigit especialment aquelles persones vinculades a l’educació, a la gestió cultural i a l’acompanyament social amb interès per les qüestions de migracions i diversitat cultural des d’una perspectiva crítica.

El seminari es durà a terme de manera presencial durant els dies 25 i 26 d’octubre, de 14h a 17h a l’aula Seminari Màster 2 (Edifici G5) de la Facultat de Ciències de l’Educació. Les places estan limitades a 20 participants, i ja es pot accedir a la inscripció.

El programa de la formació es pot descarregar en aquest enllaç.

Aquesta activitat s’enmarca en el Projecte Pluri-versitat: Avançant cap a una universitat compromesa amb el territori, la comunitat i la justícia global, un programa d’Educació per a la Justícia Global impulsat per l’àrea de Cooperació i EpJG de la FAS, amb el Suport de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

Les 6 hores de formació estan reconegudes per la Unitat de Formació i Desenvolupament Professional de la UAB, així com per la FAS i la Universitat d’Antiòquia.

Per més informació podeu contactar amb l’àrea de cooperació i Educació per a la Justícia Global de la FAS: fas.educacio.global@uab.cat

Dins de