Vés al contingut principal

Cultura en Viu organitza 125 activitats en els seus equipaments durant el curs 2022-23

22 juny 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La Sala Teatre i la Sala Cinema de la Universitat Autònoma de Barcelona es consoliden com a epicentres culturals del campus, oferint una àmplia gamma d'activitats i espectacles per a tota la comunitat universitària i el públic en general. En el curs 2022-2023, la Unitat de Cultura en Viu, el servei de promoció i creació d’activitats artístiques i culturals d’aquesta Universitat, ha ofert una programació de 125 activitats en les quals han participat 6.000 persones. Destaquen les 18 accions formatives, les 4 exposicions, les 37 projeccions i les 20 accions de teatre i dansa i 38 de música que s’han fet en diferents espais de dins i fora del campus.  

Concert de Nadal 22-23

La Sala Teatre ha albergat un total de 46 activitats diverses, des de funcions i concerts de producció pròpia fins a conferències. Amb un aforament de 120 persones, aquest espai ha donat a conèixer produccions professionals, així com ha donat suport a la creació artística amateur. Més de 1900 persones han gaudit de les activitats organitzades en aquest equipament cultural de la universitat. 

La Sala Cinema ha estat un punt de trobada per als amants del setè art, ja que s’han projectat 37 pel·lícules, documentals i curtmetratges i ha acollit a 2000 espectadors. Aquesta sala, amb capacitat per a 190 persones també ha sigut un espai ideal per organitzar seminaris i conferències. 

La Sala d'Exposicions, localitzada a l’edifici de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, a la plaça Cívica, ha acollit un total de 4 exposicions al llarg del curs, convertint-se en un espai per a la difusió de diverses formes d'art visual. 

Aquests equipaments culturals han permès satisfer les necessitats culturals de la comunitat universitària, oferint oportunitats d'aprenentatge, entreteniment i creació artística, i al mateix temps, han sigut la seu d’activitats de caràcter acadèmic i institucional. 

El servei de promoció i creació d’activitats artístiques i culturals de la UAB ha promogut 58 activitats de suport acadèmic i de suport a la comunitat, entre les quals destaquen la Setmana Artística Inclusiva amb el programa de Responsabilitat Social Universitària i la col·laboració amb diferents festivals, com l’IndieFEST de Barcelona amb el Departament d’Antropologia, La Dionisíaca amb el Departament de Filosofia i el BoFestival.  

Cultura en Viu també ha posat un èmfasi especial en la formació artística, amb les seves Aules de Dansa, Música, Teatre i Escriptura. Aquestes aules han ofert 18 tallers d'iniciació i nivell mitjà en diverses disciplines artístiques, que han comptat amb la participació d'aproximadament 100 persones

Els resultats aconseguits en els tallers de formació de dansa s’han traduït en 2 espectacles, dirigits per Laia Santanach i Mario G. Saéz, que han fusionat la bellesa estètica, la tècnica i l’expressió artística. D’altra banda, les produccions finals dels diferents tallers de teatre han estat Amor i informació, Esquetxos i altres peces, i Tafalitats. Aquests grups han demostrat un alt nivell de dedicació i han captivat l'audiència amb les seves produccions artístiques. 

Els Grups Estables, els nivells més avançats de cadascuna de les aules de formació, han realitzat alguns dels espectacles amb més aforament de tot l’any, com el concert de Nadal o el concert de Primavera. Amb el Cor i l’Orquestra de la UAB, l’escenari de la Sala Teatre sempre s'ha convertit en un refugi simfònic en què veus hipnòtiques i instruments harmonitzats han creat moments inoblidables.  

L'impacte cultural més rellevant d'aquest curs ha estat l'assaig obert commemoratiu de l'orquestra Opus One, en homenatge al compositor Mike Oldfield, pel 50è aniversari de la publicació del seu primer àlbum, Tubular Bells. Aquest concert va tenir lloc a la Sala Teatre i va ser tot un èxit, captant l'atenció tant dins com fora del campus de la UAB. Posteriorment, Opus One va tenir l'oportunitat d'enregistrar aquest mateix concert a les prestigioses instal·lacions del Sincrotró ALBA. El vídeo d'aquest enregistrament s'ha convertit en un fenomen viral, amb més de 300.000 visualitzacions fins al moment.  

El carnet cultural de “Viu la Cultura” ha permès als estudiants gaudir de la programació cultural disponible a la Sala Teatre i la Sala Cinema, ampliar el bagatge cultural amb diverses propostes artístiques i convalidar 2 crèdits ECTS. Aquest curs, un total de 54 estudiants s'han subscrit a aquest carnet, demostrant l'interès i la participació dels estudiants en les activitats culturals de la universitat. 

Un any més, amb una àmplia varietat d'activitats, des de representacions teatrals fins a projeccions cinematogràfiques i exposicions, aquests equipaments han proporcionat un entorn ric i divers per al suport de la creació artística, de la docència i de l’oferta d’activitats, de programes o de cicles de diverses tipologies artístiques. A més, el suport a la formació artística i l'èxit de les activitats destacades, com l'assaig obert de l'orquestra Opus One, han contribuït a donar visibilitat i prestigi a les activitats culturals de la UAB, tant dins com fora del campus. 

Podeu consultar algunes de les fotografies dels nostres espectacles al nostre perfil de Flickr

Si voleu més informació sobre la nostra programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí per no perdre-us qualsevol novetat en la programació. 

Dins de