Sala de premsa

Conferència sobre Ucraïna: claus per entendre l'escalada militar

Anàlisi Ucraïna Carlos Taibo

Carlos Taibo, escriptor i expert en Ucraïna, va realitzar el 10 de maig a la UAB la conferència “Anàlisi de la guerra a Ucraïna. Claus per entendre l’escalada militar: orígens, interessos geopolítics i perspectives”.

11/05/2022

Ahir, dimarts dia 10 de maig, va tenir lloc la conferència “Anàlisi de la guerra a Ucraïna. Claus per entendre l’escalada militar: orígens, interessos geopolítics i perspectives”, que tenia com a objectiu contribuir a la comprensió del conflicte armat actual a Ucraïna a través d’un repàs de les seves causes, perspectives i impactes en clau geopolítica. L’acte es va dur a terme de 12:00h a 13:30h a la Sala d’actes de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB, i va comptar amb l’assistència d’unes 40 persones. 

La ponència principal va ser a càrrec de Carlos Taibo, escriptor, editor i professor jubilat de Ciència Política i de l’Administració a la Universitat Autònoma de Madrid, que es va basar en les reflexions del seu llibre “Rusia frente a Ucrania: Imperios, Pueblos, Energía” a l’hora d’analitzar les claus de la guerra. La intervenció de Taibo va anar seguida d’un debat, on es va animar als assistents a reflexionar de forma conjunta i participativa sobre el conflicte. 

Rafael Grasa, professor de Relacions Internacionals de la UAB i expert en seguretat i transformació de conflictes, es va encarregar de la presentació i moderació de l’acte. Va tancar la conferència el vicerector de Relacions Internacionals de la UAB, Màrius Martínez.

La conferència es va retransmetre en directe a través de Youtube, i es pot recuperar aquí. A més, també es va fer un fil a Twitter on es va fer un seguiment de l’acte.

Aquesta activitat queda inscrita dins el cicle d’activitats “La UAB, a favor de la pau” que neix de la responsabilitat social de la universitat d’actuar davant les problemàtiques mundials i, amb el seu potencial acadèmic, oferir unes eines d’anàlisi crítiques dels conflictes internacionals.