Sala de premsa

Comença un nou voluntariat a l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Comença un nou voluntariat a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
El programa sociosanitari de la FAS estrena una nova acció voluntària a l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

26/03/2019

El nou voluntariat a Sant Pau atendrà fins a 36 pacients, els que estan a la planta de geriatria, i consistirà a oferir un espai d’entreteniment col·lectiu a partir de jocs de taula, estimulació cognitiva amb puzles, sopes de lletres, jocs de memòria, manualitats i tasques de relaxació com pintar mandales. Aquestes activitats estan enfocades en dues perspectives: la primera, de poder portar la malaltia en un segon pla i, la segona, d’oferir un espai d’acompanyament a persones que sovint passen soles el procés de convalescència.

El voluntariat es duu a terme amb la coordinació de responsables i professionals de l’hospital. El primer contacte amb els voluntaris es va fer amb l’Alba Villalobos, responsable d’infermeria de geriatria i Andrés Aristayeta, un dels i les responsables del voluntariat. Per l’Alba i l’Andrés, el voluntariat és un “valor afegit a l’equip assistencial de l’hospital” i amb el que sovint arriben cartes d’agraïment. Afirmen que l’acompanyament voluntari és un “camp interessant per investigar els efectes de les malalties i els seus resultats” que, tot i ser difícils de mesurar, són “molt visuals”.

Més endavant hi haurà l’opció de fer acompanyament individual sota les demandes de pacients i l’equip d’infermeria. Diuen l’Alba i l’Andrés que “el malalt amb Alzheimer no és conscient què està explicant el mateix 50 cops, però sí que és conscient què l’estan escoltant”.

Amb l’acció en aquest hospital ja són tres centres diferents on treballa el programa sociosanitari de la FAS: l’Hospital de la Vall d’Hebron, el Centre Fòrum de l’Hospital del Mar i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. L’acció social als hospitals permet promoure actituds i valors socialment positius com la solidaritat o l’empatia i sensibilitzar sobre les problemàtiques viscudes durant l’hospitalització, fugint de tòpics. En aquest moment 32 persones voluntàries fan possible el programa sociosanitari de la FAS.

Si vols més informació sobre el programa sociosanitari, entra aquí.