Sala de premsa

Col·laboració universitària amb l'Associació de Famílies amb Dificultats d'Aprenentatge

Imatge amb l'Associació de Famílies amb Dificultats d'Aprenentatge

L’AFDACAT va visitar la UAB el 9 de gener. L’objectiu de la reunió va ser establir acords de col·laboració per tal de millorar l’atenció a alumnat amb dificultat d’aprenentatge que arriba a la UAB.

20/01/2023

L’Associació de Famílies amb nens i nenes amb Dificultats d’Aprenentatge a Catalunya és una associació sense ànim de lucre que neix d’un grup de pares i mares amb l’objectiu d’ajudar, donar suport i posar en contacte tres pilars que es consideren bàsics en el tractament de les Dificultats Específiques de l’Aprenentatge (DEA) i que envolten els nens i nenes actualment: les famílies, els centres educatius i els Professionals de l’Educació.

L’1 d’octubre, l’AFDACAT va celebrar les primeres jornades adreçades a professionals de l’educació, famílies i alumnat universitari i de batxillerat. La jornada tenia per títol “L’atenció a la diversitat i els plans tutorials a l’alumnat amb necessitats d’atenció a la Diversitat a les Universitats Públiques i Privades a Catalunya”.

La visita a la UAB va servir per donar conèixer a l’AFDACAT la feina que es fa des de la universitat en matèria d’inclusió de la mà del Servei per a la Inclusió, PIUNE. En una reunió amb representants de l’Associació, i la vicerectora d’Alumnat i Ocupabilitat, Anabel Galán-Mañas, i la responsable del Servei per a la Inclusió, Judit Oliver, es van plantejar diferents accions conjuntes que obriran vies de col·laboració amb l’objectiu d’enfortir l’atenció d’alumnat amb dificultats d’aprenentatge.