Vés al contingut principal

Alumnes de la UAB, premiades al festival DocsBarcelona pel curtmetratge 'Les més grans'

31 maig 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Les més grans, treball de final de màster de les alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona Núria Ubach, Marta Codesino, Dubi Cano i Ulrika Andersson, ha rebut la menció especial del jurat al Festival DocsBarcelona.

Núria Ubach, Marta Codesido, Dubi Cano, Ulrika Anderson (Fotografia: DocsBarcelona)
Núria Ubach, Marta Codesido, Dubi Cano, Ulrika Anderson (Fotografia: DocsBarcelona)

Les directores són estudiants del màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB. El curtmetratge té la finalitat de mostrar la vida de les persones grans a Cabrianes, a la comarca catalana del Bages, i explica la història de les persones grans del poble tot filmant les passejades que fan Remei Mas, de 94 anys i àvia de Núria Ubach, i les seves amigues. Durant les gravacions, té lloc la mort d’Adelaida Roqueta. Per aquest motiu, el seu funeral forma part del documental, que mostra també altres personatges com ara Pilar Comaposada, Casiano de la Rosa o Enric Finestres, així com escenes de la festa del municipi.

Durant més de vint anys d’existència, el màster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB s’ha plantejat la formació de l’alumnat en una línia d’experimentació responsable i de creativitat profunda i transcendent, alhora que obre línies de recerca en una nova estètica per als nous temps i en aliança amb diverses institucions, festivals de cinema i centres d’art i cultura. Entre d’altres, el màster està enfocat en les sortides professionals en l’àmbit de la direcció i la producció de cinema de no-ficció: desenvolupament dels rols definits de director, productor, guionista, tècnic de so, director de fotografia o muntador.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de