Sala de premsa

“Volem Drets de Vihda”

Dia Mundial de la Sida 2020

Aquest 1 de desembre, en el Dia Mundial de la Sida, la FAS com a entitat membre del Comitè 1r de Desembre s’adhereix a les reivindicacions que porten per lema “Volem Drets de Vihda”. 

01/12/2020

En aquest 2020, la COVID ha fet aflorar noves situacions d’estigma i discriminació de les persones amb VIH. A més a més, la pandèmia ha obligat als serveis d’atenció de salut comunitària a tancar i ha dificultat l’accés a les proves de detecció i abordatge de les infeccions de transmissió sexual i del VIH. 

Sota el lema “Volem Drets Plens de Vihda”, la campanya de sensibilització reivindica la importància de la intervenció comunitària, així com el foment de les diversitats, l’accés universal als tractaments i que es donin resposta a les necessitats de les persones amb VIH i dels seus processos d’envelliment. Es vol fer front a l’estigma i a la discriminació, i es vol, sobretot, garantir la qualitat de vida i fer efectius tots els drets que els hi pertanyen.

Aquest dia 1, el programa de Salut portarà El Xiringu itinerant per a la UAB amb jocs i informació sobre el VIH i la sida i a més a través del canal de telegram del programa donarà recursos sobre aquest tema per a totes les persones subscriptores.

Proves VIH a la UAB

Des de la FAS, els dies 24, 25 i 26 de Novembre va organitzar al Centre de Recursos per a Col·lectius un lloc per fer-se les proves ràpides del VIH de forma segura, gratuïta i totalment anònima. Això va permetre a la comunitat universitària i qualsevol interessat, fer-se la prova i informar-se sobre la infecció de la mà de professionals especialistes.