Vés al contingut principal

La UAB tindrà un nou programa de doctorat en Ciències de l'Esport el curs acadèmic 2022-23

22 feb. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB aposta per la recerca i formació en esport i oferirà un nou programa de Doctorat en Ciències de l’Esport el curs 2022-23, vinculat a l’Institut de Recerca de l’Esport.

Programa de doctorat en Ciències de l'Esport

El programa de doctorat en Ciències de l’Esport es basa en dos valors diferencials: la interdisciplinarietat i orientació internacional.

El programa de Doctorat en Ciències de l’Esport vol formar investigadors/es en l’àmbit de les Ciències de l’Esport des de perspectives o disciplines de recerca afins (psicologia, educació, comunicació, economia, enginyeria, medicina), i dotar-los d’una visió disciplinària i multidisciplinària, destinada a resoldre les necessitats i reptes de l’esport en la societat actual.

S'orienta a estudiants de diferents àmbits acadèmics: ciències socials i jurídiques, humanitats, enginyeries, ciències de la salut i ciències bàsiques; l'activitat física i l'esport sempre és present en tots els estudis que es desenvolupin.

El programa de Doctorat en Ciències de l’Esport es basa en dos valors diferencials: la interdisciplinarietat i orientació internacional. Parteix de la voluntat d’aprofundir en la complexitat del món de l’esport com un fenomen global, complex i polièdric, abordant-lo des d’una vessant multidisciplinària on s’integrin coneixements de l’àmbit de l’esport però també d’altres àrees de coneixement afins. Aquesta mirada multidisciplinària de l’esport com a fenomen global compta amb la participació d’investigadors i investigadores de diferents camps de coneixement en l’àmbit de les ciències aplicades a l’esport.

El programa s’estructura en set línies de recerca en les que participen més de 25 directors de la UAB i d’entitats externes nacionals i internacionals.

 • Línia de recerca en Esport Digital: Comunicació, Tecnologia i Llengua
  Mitjans de comunicació; ficció, xarxes socials; traducció i interpretació multilingüe; big data, automatització; esports; màrqueting; branding.
   
 • Línia de recerca en Esport, Salut, Sostenibilitat i Urbanisme
  Estil de vida saludable; beneficis saludables de l’esport; envelliment actiu; urbanisme creatiu; espais i equipaments esportius; resiliència urbana; pràctica esportiva en entorn natural
   
 • Línia de recerca en Documentació i Metodologia de la Investigació a l'Esport
  Metodologia de recerca; documentació científica; fonts d’informació; gestió d'informació.
   
 • Línia de recerca en Desenvolupament Psicològic, Educatiu i Social a l'Esport
  Iniciació esportiva; carrera dual; arbitratge esportiu; valors esportius en nens i famílies; intervenció en agents socials; gènere i inclusió social a través de l'esport.
   
 • Línia de recerca en Estudis Olímpics
  Línia transversal per a investigacions que tinguin per objecte el fenomen olímpic.
   
 • Línia de recerca en Economia, Gestió i Governança de les Organitzacions Esportives
  Economia de l'esport; gestió esportiva; dret esportiu; emprenedoria dins de l'àmbit esportiu; governança d'organitzacions esportives.
   
 • Línia de recerca en Rendiment Esportiu
  Gestió de l´entrenament esportiu; millora del rendiment esportiu; sport analytics aplicat al rendiment.

El programa de Doctorat en Ciències de l’Esport està coordinat per la doctora Maria Prat Grau, i ha estat promogut per l’Institut de Recerca de l’Esport de la UAB (IRE-UAB), un institut propi de la UAB que aplega les iniciatives de recerca, formació i transferència de coneixement que es promouen des de la UAB en matèria d'esport. L’IRE-UAB aplega 36 investigadors sèniors de la UAB de 15 departaments que promouen línies de recerca, programes de postgrau i doctorat, i activitats de transferència de coneixement en l’àmbit de l'esport, amb la interdisciplinarietat, la internacionalització i rellevància social com a elements diferenciadors

 

Dins de