Vés al contingut principal

Kick-off del projecte Erasmus+ Sport Dual Careers for Mental Health DC4MH

09 feb. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El 27 de gener va tenir lloc la reunió d’inici del projecte Erasmus+ Dual Careers for Mental Health (DC4MH) en el qual participa com a soci el Grup d'Estudis en Psicologia de l'Esport de la UAB, vinculat a l'Institut.

Sport Dual Careers for Mental Health DC4MH

DC4MH busca optimitzar els serveis de suport a la salut mental que ofereixen les organitzacions europees als esportistes d'elit que desenvolupen una Carrera Dual.

El projecte DC4MH busca optimitzar els serveis de suport a la salut mental que ofereixen les organitzacions europees als esportistes d'elit que desenvolupen una carrera Dual, amb l'objectiu de facilitar una combinació més saludable d'esport d'alt rendiment i educació. Més de 9.195 esportistes d'elit participaran en el projecte.

L'equip està integrat per 28 persones expertes en Salut Mental i Carrera Dual que representen 10 organitzacions de 6 països (Bèlgica, Dinamarca, Itàlia, Eslovènia, Suècia i Espanya) vinculades a l'esport (organismes públics, centres d'alt rendiment, clubs esportius d'elit, universitats, gimnasos, instituts de salut). El projecte és coordinat des de la Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Els resultats del projecte permetran tenir un major coneixement de les estructures d'aquests serveis, i desenvolupar estratègies per augmentar el coneixement i el seguiment de la salut mental i el desenvolupament de la resiliència dels esportistes que desenvolupen la seva carrera esportiva paral·lelament a la seva formació educativa.

Aquest projecte representa una baula més en una cadena de projectes europeus destinats a empoderar el desenvolupament de les Carreres Duals i la Salut Mental que desenvolupa el Grup d'Estudis en Psicologia de l'Esport de la UAB. Actualment, l'equip està treballant en el projecte HeDuCa "Promoció de Carreres Duals Saludables en l'Esport", finançat pel Ministeri d'Innovació i Ciència. Un dels socis principals de el grup per al desenvolupament d'aquests projectes és el Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, amb qui han establert una sòlida relació de col·laboració en l'àrea de la gestió de la carrera dual dels esportistes.

El suport acadèmic i tutelatge adreçat als i les esportistes ha estat una aposta de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​que des de l'any 1996 promou el programa Tutoresport-UAB, primer programa d'aquestes característiques a tot l'estat iniciat el curs 1996/1997 i pel qual han passat més de 600 esportistes.

Dins de