Vés al contingut principal

El Màster en Estudis Olímpics es premiat pel Comitè Internacional de Fair Play

13 set. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Centre d'Estudis Olímpics de la UAB és soci fundador del Màster en Estudis Olímpics que ha estat guardonat amb el Premi Presidencial (Diploma Especial de Promoció del Fair Play) de l'International Fair Play Committee (IFPC) per la promoció exemplar dels valors olímpics.

International Fair Play Committee Award for the MA in Olympic Studies

El premi evidencia el contingut docent interdisciplinari basat en valors del programa.

El Màster en Estudis Olímpics és un programa internacional únic a temps parcial, organitzat pel Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat d'Esport Alemanya de Colònia i realitzat en cooperació amb cinc universitats internacionals associades: el Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​Espanya; el Centre d'Estudis Olímpics de Nova Zelanda de la Universitat de Canterbury, Nova Zelanda; l'Institut de Ciències de l'Esport de la Universitat de Kiel, Alemanya; el Grup de Recerca d'Estudis Olímpics de la Pontifícia Universitat Catòlica de Rio Grande do Sul, Brasil i el Departament de Salut Pública de la Universitat d'Aarhus, Dinamarca. Compta amb el suport del Comitè Olímpic Internacional.

El Centre d'Estudis Olímpics de la UAB El CEO-UAB és el responsable del mòdul docent sobre els Jocs Olímpics, mitjans i comercialització, que coordina el doctor Emilio Fernández Peña, director del CEO-UAB. A través de les sessions, els estudiants aprenen fins a quin punt això representa un repte per a les polítiques tradicionals del CIO i per als valors olímpics: entenen la influència dels mitjans i la comercialització en el Moviment Olímpic i tenen una visió crítica de les estratègies comercials i dels mitjans del CIO, els COJO i els patrocinadors del programa TOP. Els estudiants també aprenen l’impacte dels nous mitjans en les relacions entre el Moviment Olímpic, els mitjans i els consumidors.

El programa ofereix un enfocament multi i interdisciplinari dels estudis olímpics. Els seus continguts docents sobre els diversos aspectes del Moviment Olímpic estan substancialment vinculats amb els valors olímpics, així com amb consideracions ètiques i educatives de l'esport.

Gabor Deregan, cap de l'oficina presidencial de l'IFPC, va lliurar el premi en nom del president de l'IFPC, Jenö Kamuti, al director del programa, el professor Stephan Wassong, als socis internacionals i a l'equip del Centre d'Estudis Olímpics de Colònia i davant dels participants de la 8a edició del programa. També va fer una introducció de la important tasca de l'IFPC en la promoció dels valors del joc net. El Sr. Deregan va posar èmfasi en l'educació en valors en l'esport i en la importància dels valors olímpics i del joc net en particular, i el Màster en Estudis Olímpics com a programa exemplar en aquest sentit.

El professor Wassong va comentar: "És un honor que el Màster en Estudis Olímpics hagi estat guardonat amb el premi del distingit International Fair Play Committee. Evidencia el contingut docent interdisciplinari basat en valors del programa i la seva transferència a la pràctica. Sens dubte, el premi del IFPC contribuirà a reforçar encara més l'excel·lent perfil del programa d'estudis.” També ha destacat que rebre aquest guardó es basa en un treball en equip, basat en el treball de l'equip al Centre d'Estudis Olímpics  i els socis internacionals: socis fundadors i nous socis, sobre l'entorn de suport del COI i, sobretot, sobre els participants dedicats del programa.

Dins de