Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Recerca de l'Esport UAB

El congrés de la IACS aplega més de 120 investigadors internacionals en comunicació i esport

13 març 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’Institut de Recerca de l’Esport de la UAB i la Universitat d’Alabama han estat els co-anfitrions de la conferencia de la International Association of Sport Communication celebrada a Barcelona del 9 a l’11 de març de 2023, amb gran èxit de participació i satisfacció.

Opening session of the International Association of Sport Communication Conference in Barcelona, 202

Barcelona i la UAB han estat l’escenari escollit per la primera conferència de l’associació fora del territori nord-americà.

Un total de 127 investigadors/es de 19 països han participant presencialment en la de la primera conferencia de la International Association of Sport Communication (IACS) fora del territori nordamericà. Un total de 29 sessions i 110 comunicacions i 5 panels de debat al voltant de la comunicació i l’esport. Les contribucions han aportat una visió multidisciplinar a la recerca en aquest àmbit. S’han presentat els resultats de recerques sobre la història de la comunicació esportiva, la perspectiva de gènere, etnicitat i identitat nacionals i la salut mental en els continguts esportius, la producció de continguts informatius, la gestió dels mitjans socials o la comunicació de crisis o la gestió i educació d’agents esportius o el paper dels fans en la producció de continguts. Les comunicacions han cobert també temàtiques com ara aspectes biomètrics en l’anàlisi del consum mediàtic esportiu o les experiències educatives en comunicació i esport.

La sessió inaugural de la conferència va tenir lloc a Casa Convalescència i va comptar amb les intervencions dels membres del comitè organitzador Emilio Fernández Peña, director de l’Institut de Recerca de l’Esport de la UAB, Andrew C. Billings, Ronald Reagan Chair of Broadcasting de la Universitat d’Alabama, i Karen Hartman, directora executiva de la International Association of Sport Communication (IACS). Els assistents van aprendre i intercanviar opinions dels representants de dues entitats esportives internacionals, Robert Roxburgh, sots-director de comunicació del Comitè Internacional Olímpic i Txemi Terés director de comunicació corporativa del FC Barcelona.

El IACS Summit és la única conferencia adreçada a investigadors/es de la comunicació interessats en explorar l’esport des d’una perspectiva crítica, metodològica, teòrica i multidisciplinària, que s’ha convertit en un referent als Estats Units. La conferència es promoguda per IACS, associació internacional dedicada a la pràctica, la formació i l'estudi de l'esport com a fenomen comunicatiu.

La UAB té una llarga trajectòria en els estudis de comunicació i esport, en particular els aspectes vinculats amb la comunicació i els Jocs Olímpics. L’Institut de Recerca de l’Esport de la UAB aglutina a personal investigador de la UAB que treballa en aspectes vinculats en comunicació i Esport des d’una perspectiva multidisciplinar: gènere, ficció, xarxes socials, patrocini, màrqueting, branding, etc.

Dins de