Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Recerca de l'Esport UAB

3era Reunió de la Xarxa d'investigació de Bullying a l'Esport (ByD). Anàlisis i bones pràctiques

02 oct. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Per tercer any consecutiu, els dies 25 i 26 de setembre ha tingut lloc la trobada de la Xarxa de ByD en la que participen les investigadores Maria Prat i Evelyn Rios. La sessió s’ha celebrat a la Universitat de Sevilla (US), sota la coordinació de la US i l’INEFC de Barcelona. 

Equipo de la Red Bullying en el deporte

La Jornada ha contemplat una reunió del grup de persones expertes de les set universitats participants en la xarxa, i s’ha complementat amb una jornada formativa sota el lema #ConelBullyingnosejuega, oberta als i les professionals de l’àmbit de l’educació física i l’esport. 

La jornada ha estat inaugurada per la conferència del Dr. Miguel Nery (Universidad Europea de Lisboa), seguida d’una ponència a carrer del Dr. Calmaestra (Universitat de Cordóba) i Laura Sabaté (Fundació Barça). També hi han participat institucions promotores de campanyes de bullying en l’àmbit esportiu: B-resol, Fundació Barça, Fundación Andaluza de Baloncesto, Cádiz FC Fundación y Jero Garcia Fundación, divulgant les seves iniciatives i propostes. S’ha tancat la jornada amb les conclusions corresponents i una performance dinamitzada per la Dr. Evelyn Rios (IRE-UAB). 

Amb la jornada d’enguany es consolida la Xarxa amb noves incorporacions, i amb ganes per promoure i compartir nous projectes de futur que aprofundeixin en l’estudi del bullying en l’àmbit esportiu. 

La xarxa d'investigació Bullying a l'Esport: Anàlisi i Bones Pràctiques (ByD) es va crear el 2021 amb la finalitat de facilitar la trobada entre investigadors/es interessats/des en el fenomen i potenciar la comprensió i l'estudi d'aquesta problemàtica.

Està formada 12 investigadors/es i col·laboradors/es acadèmics de set universitats espanyoles i portugueses de grups de recerca diferents: l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (Universitat de Barcelona), Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Vic-Central de Catalunya, Universitat de Còrdova, Universitat de Sevilla, Universidade Europeia de Lisboa, Centro de Estudios Universitarios Cardenal Spínola CEU (adscrit a la Universitat de Sevilla) i la Fundació Barça, com a entitat col·laboradora. Les activitats de la xarxa reben el suport econòmic del Consell Superior d’Esports.

Dins de