Presentaciˇ

Promo MÓster Egiptologia 2019

La finalitat del màster universitari en Egiptologia de la UAB és la de formar egiptòlegs professionals, és a dir, la de proporcionar als estudiants els continguts i les competències que els permetin després exercir com a tals, tant en l'àmbit acadèmic i de la recerca (carrera acadèmica, que continuaria amb el doctorat), com en l'àmbit museístic, en el del treball de camp a Egipte o en altres camps professionals. Es tracta d'oferir als estudiants universitaris catalans, espanyols, hispanoamericans i de parla hispana en general una titulació oficial de formació i especialització egiptològica adaptada a les seves especificitats acadèmiques, culturals i idiomàtiques. Això els ha de permetre la realització d’estudis egiptològics en el seu entorn acadèmic propi.

El màster, d'orientació investigadora, consta de 120 crèdits ECTS distribuïts en set mòduls que s'imparteixen en dos anys acadèmics, quatre en el primer any i tres en el segon. Sis d'aquests mòduls són lectius i comporten 15 crèdits ECTS cadascun; tres són filològics i tres de temàtica històrica i cultural. El setè mòdul és el de Treball de Fi de Màster, comporta 30 crèdits ECTS i inclou 7,5 crèdits de metodologia de la recerca egiptològica. Tots els mòduls i activitats formatives són troncals i obligatoris. La titulació comença en anys alterns (és a dir, no cada curs sinó cada dos cursos). Per facilitar la incorporació d'estudiants de parla hispana d'arreu del món, la llengua oficial de la titulació és l'espanyol. En acabar els estudis, els estudiants obtenen el títol de Màster Universitari en Egiptologia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Como és sabut, els estudis de màster oficial donen accés als de doctorat. Els titulats en el Màster Universitari en Egiptologia de la UAB que desitgen doctorar-se tenen l’opció d’inscriure’s en el Programa de Doctorat en Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana d’aquesta mateixa universitat. En ell, existeix una línia de recerca en “Egiptologia i orientalística antiga” en el marc de la qual poden desenvolupar les seves tesis doctorals de temàtica egiptològica, dirigits per professors de la pròpia universitat o per especialistes d’altres institucions, nacionals o estrangeres, en funció de la temàtica de les tesis.

L’edició 2019-2021 del Màster Universitari en Egiptologia de la UAB comporta dues importants novetats (vegeu la secció mobilitat):

a) Per una banda, l’Institut de Estudis del Pròxim Orient Antic (IEPOA) de la UAB reprèn, des d’aquest any 2019, la seva activitat arqueològica a Egipte. L’Institut ha obert ja i obrirà periòdicament convocatòries destinades a arqueòlegs, tècnics (ceramòlegs, restauradors, antropòlegs…) i epigrafistes, amb la finalitat de completar els equips de les missions. Aquestes convocatòries, dirigides especialment als titulats del Màster i als doctorands del Programa de Doctorat en Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la UAB, permeten a uns i altres realitzar treball de camp a Egipte i formar-se sobre el terreny en els seus respectius àmbits.

b) Per una altra banda, la coordinació del Màster ha posat en marxa un nou pla d’ajudes a la mobilitat, dirigit, així mateix, als titulats del Màster i als doctorands del Programa de Doctorat esmentat. L’objectiu és facilitar que cada any una desena d’estudiants nostres puguin realitzar estades de pràctiques o de recerca a l’estranger, tant a Europa (museus egiptològics, com el Musée du Louvre, el British Museum, el Museo Egizio di Torino i els Musei Vaticani) com a Egipte (American University in Cairo), a través dels diversos programes Erasmus i en virtut de convenis signats entre la UAB i les institucions de destí.

Aquest màster s'imparteix en col·laboració amb l'Institut d'Estudis del Pròxim Orient Antic (IEPOA) de la UAB. Els estudiants tenen accés a la biblioteca de l'Institut, poden inscriure's als seus cursos egiptològics online i poden participar en els seus projectes de recerca i missions arqueològiques a Egipte (vegeu la secció mobilitat).

Coordinador:
Josep Cervelló

Sortides professionals

El màster en Egiptologia capacita per a exercir activitats professionals diverses, com la docència (universitària, en institucions privades...), la recerca egiptològica, el treball sobre el terreny (missions a Egipte), l'activitat editorial (traducció o edició d'obres egiptològiques), el turisme cultural (viatges especialitzats), la museística i conservació del patrimoni egiptològic o la gestió cultural en l'àmbit egiptològic.

Horaris

MÓster Oficial UAB

25 places
CrŔdits: 120 ECTS
Inici de la preinscripciˇ 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripciˇ tancada
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Inici de curs 16/09/2019
Centre: Facultat de Filosofia i Lletres
https://www.uab.cat/lletres/
Idioma:CastellÓ (100%)
Universitat coordinadora:Universitat Aut˛noma de Barcelona

Si tens dubtes o vols mÚs informaciˇ pots omplir el formulari segŘent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrÓs un correu de confirmaciˇ de la teva peticiˇ