Olimpíades Matemàtiques

Olimpíada Matemàtiques

Les Olimpíades Matemàtiques són un concurs de caràcter anual que se celebra des de 1965 i que consisteix a resoldre diversos problemes d’alta dificultat utilitzant tècniques de nivell de batxillerat.

La primera fase se celebra a nivell català a mitjans de desembre i dura dos dies: divendres a la tarda i dissabte el matí. A cada sessió es proposen tres o quatre problemes. Es concedeixen tres medalles d’or, tres de plata i tres de bronze, amb els subsegüents premis en metàl·lic. Els nou guanyadors catalans participen a les olimpíades espanyoles, d’on se seleccionen els que aniran a l’olimpíada internacional.

El Departament de Matemàtiques de la UAB fa classes de preparació per la fase catalana, on s’expliquen tècniques per a resoldre problemes, es repassen alguns continguts de les matemàtiques de nivell de batxillerat que poden ser útils per la resolució de problemes i es fan problemes de les edicions anteriors, tant catalanes com internacionals. En cada classe s’adreça un tema diferent, però sempre seguint una estructura similar: primer es fa una introducció teòrica i un repàs de diverses tècniques i després es resolen problemes d’Olimpíades passades per posar en pràctica els coneixements apressos. 

A qui s'adreça?

A estudiants de batxillerat que tinguin interès pels temes científics, especialment per les Matemàtiques.

On té lloc?
Les sessions tenen lloc a la Facultat de Ciències de la UAB, i per via telemàtica.

Com es fa la inscripció?

La inscripció s'ha de dur a terme escrivint a   secundaria@mat.uab.cat

Normalment, les inscripcions s'inicien cap a mitat de setembre. Cal estar atent a les actualitzacions de la pàgina Olimpíada matemàtica

 

La fase local de les Olimpíades l'organitza la Societat Catalana de Matemàtiques i tota la informació sobre la prova es pot trobar al seu web.