Olimpíades Matemàtiques 2017

Sessions de Resolució de Problemes Matemàtics (RePMat)

Les Olimpíades Matemàtiques són un concurs internacional que se celebra anualment des de l'any 1965, i on es competeix resolent problemes d'alta dificultat però en els que només s'utilitzen tècniques de nivell de batxillerat.
 
La fase catalana de l'Olimpíada és a mitjans de desembre. Es fa en dos dies, divendres a la tarda i dissabte el matí, i a cada sessió es proposen tres o quatre problemes. En base als resultat obtinguts es concedeixen tres medalles d'or, tres de plata i tres de bronze. Cadascuna de les medalles té també un premi en metàl·lic i, a més, aquests nou estudiants participen en les Olimpíades Espanyoles, on se seleccionen els participants a l'Olimpíada Internacional.
 
Encara que la participació a la fase catalana de l'Olimpíada Matemàtica sigui lliure, és recomanable seguir algunes sessions d'orientació. Al Departament de Matemàtiques de la UAB oferim aquest tipus de formació a les Sessions de Resolució de Problemes Matemàtics (RePMat).
 
Les sessions RePMat, a més de ser útils per a la preparació de les Olimpíades, són també una introducció a tècniques senzilles que els estudiants podran utilitzar tant a l'institut com a la universitat. Però, per sobre de tot, volem que les sessions RePMat siguin una oportunitat per gaudir manipulant conceptes matemàtics nous, pensant i treballant en equip.

Centrem cada sessió del curs en un tema. Primer fem una breu introducció teòrica i un repàs de diverses tècniques, i després plantegem problemes per discutir a classe, alguns d'Olimpíades passades, on veiem com aplicar les tècniques apreses. A més, procurem que les sessions siguin independents entre si. L'assistència és lliure i gratuïta, i hi poden participar alumnes de 4t d'ESO, i de 1r i 2n de batxillerat.
 
Les sessions d'aquest curs són coordinades per la professora Dolors Herbera i tindran lloc els dijous de 17.30h a 20.30h, des del 4 d'octubre de 2018 fins a l'11 d'abril de 2019, a l'aula C3B/111 de la Facultat de Ciències de la UAB. La inscripció s'ha de fer a través de l'adreça electrònica secundaria@mat.uab.cat . Al missatge s'ha de fer constar el nom complet de l'alumne, centre d'on ve, localitat on es troba el centre i el curs que està fent aquest any acadèmic 2018-2019.
 
Professora Responsable:
Dolors Herbera Espinal, dolors@mat.uab.cat


Equip docent:
Joan Claramunt Carós, jclaramunt@mat.uab.cat
Dolors Herbera Espinal, dolors@mat.uab.cat
Odí Soler i Gibert, odisoler@mat.uab.cat

Suport administratiu:
María José Calejo, secundaria@mat.uab.cat

Enllaços relacionats

Proves Cangur a Catalunya
Cartell Sessions RePMat 2018-2019 (pdf: 40.3 MB)
Olimpíades Matemàtiques a Espanya
Programa Argó UAB
MATUAB Divulga Subscriu-te, i rebràs informació sobre les activitats organitzades pel departament

 

Orientació Universitària Adreçades a estudiants de batxillerat i de cicles formatius de grau superior

 

UAB Divulga Revista de divulgació científica de l'Autònoma

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
web

 

 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona