Discapacitat i NEE

Beques

Des del PIUNE et podem informar i assessorar sobre diferents programes de beques i ajuts, públics i privats, que et poden ajudar a fer front a les despeses associades als teus estudis i que es derivin de la teva discapacitat i/o necessitat educativa específica.

Beques Impuls 

La Fundació Autònoma Solidària ha desenvolupament una línia pròpia d'ajuts per a estudiants amb discapacitat de la UAB, especialment per aquells en situació de dependència, amb la col·laboració d'empreses i donants particulars, del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona i de fundacions privades. Aquesta línia d'ajut vol facilitar que aquests estudiants puguin assistir a la universitat i completar els seus estudis superiors com a pas previ a la inserció laboral com a professionals.

Els estudiants beneficiaris d'aquests ajuts poden rebre un ajut econòmic en concepte d'assistència personal durant la jornada acadèmica i de mobilitat en el cas que, degut a la seva discapacitat, tinguin dificultats per fer ús dels transports públics col·lectius de forma autònoma o requereixin de suport per fer ús de transports específics des del seu lloc de residència fins al centre. Les beques es convoquen anualment coincidint amb l'inici del curs acadèmic. El Programa Impuls vol incidir en el segment de la població amb discapacitat que troba més dificultats per cursar estudis universitaris i incorporar-se al món laboral.

Termini per enviar sol·licituds: Del 3 al 16 de novembre del 2020.

Resolució 2020

Bases convocatòria 2020

Formulari convocatòria 2020


 

A continuació podeu trobar un recull de beques i ajudes pel curs 2021-2022 adreçades a l'alumnat universitari amb discapacitat.

II Convocatoria de Ayudas Reina Letizia para la inclusión

Aquest programa d’ajudes econòmiques per estudiants amb discapacitat està impulsat pel Reial Patronat sobre Discapacitat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

Termini de sol·licitud: fins el 16 de juliol del 2021.

XV Becas Nova de Fundación Prevent

Fundació Prevent atorgarà 40 beques a estudiants amb discapacitat per tal de promoure la incorporació al mercat laboral.

Termini de sol·licitud: fins el 29 d'octubre del 2021.

Beques FEM Talent

Les beques femtalent pretenen millorar la formació i inserció laboral de les persones amb discapacitat, apoderant-les a través d’un perfil professional que els hi faciliti l’accés a oportunitats laborals més especialitzades.

Les sol·licituds es podran presentar durant el mes de desembre del 2020 o gener 2021.

Becas Fundación Universia 2021

Fundación Universia torna a convocar les seves beques per estudiants amb discapacitat, per tal d’impulsar l’accés i el progrés acadèmic en igualtat d’oportunitats.

Termini de sol·licitud: fins el 14 de juny de 2021.

Becas Fundación Adecco 2021 en Máster, Grado o FP

Fundación Adecco obre el termini perquè els estudiants amb discapacitat de 16 a 30 anys puguin sol·licitar aquesta ajuda.

Termini de sol·licitud: fins el 30 de setembre de 2021.

Becas Fundación Adecco 2021 en Competencias Digitales e inglés

Fundación Adecco obre el termini perquè els estudiants amb discapacitat a partir de 16 anys puguin sol·licitar aquesta ajuda.

Termini de sol·licitud: fins el 15 de setembre de 2021.

Programa de becas Curso de idiomas de Fundación ONCE

La Fundació ONCE convoca ajudes perquè joves amb discapacitat estudiïn idiomes a l’estranger.

Termini de sol·licitud: fins el 30 de setembre del 2021.

VIII Convocatoria de Becas “Oportunidad al Talento” de Fundación ONCE

La Fundació ONCE convoca una nova edició de beques i ajudes per estudiants i titulats universitaris.

Termini de sol·licitud: fins l'11 d'octubre del 2021.

Beques Santander Erasmus

Dirigides a l’alumnat beneficiari de les ajudes Erasmus+ i donen una ajuda addicional.

Termini de sol·licitud: del 16 de novembre del 2020 al 15 de març del 2021.

Beques pràctiques fundació ONCE-CRUE

Aquesta beca de la ONCE permet facilitar el desenvolupament de pràctiques acadèmiques externes als universitaris amb discapacitat, promovent la millora de la seva ocupabilitat i el seu futur professional.

Termini de sol·licitud: del 6 d’octubre al 30 de novembre de 2020.

Beques de la ONCE per a estudiar idiomes a l’estranger

Beques per estudiar idiomes al’estranger per a joves entre 18 i 29 anys

Termini de sol·licitud: fins el 30 de setembre del 2021.