XI edició del Premi CIEU-FEiE 2020 a la idea més emprenedora

Imatge dels premiats

El passat dijous 10 de desembre del 2020 es va celebrar l’XI edició del Premi CIEU-FEiE 2020 a la idea més emprenedora, organitzat conjuntament pel Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) de la FUABformació i la Facultat d’Economia i Empresa (FEIE) / Emprenedoria a la Facultat de la UAB. Malgrat la situació de pandèmia i les restriccions degudes a la COVID, l’acte es va poder dur a terme exitosament.

14/12/2020

L’esdeveniment va començar a les 16.15 hores (sala d’actes de la FEiE), amb una presentació per part de David Urbano, vicedegà d’Emprenedoria de la FEiE, i cofundador del CIEU, qui va comentar que el premi té l’objectiu de “fomentar l’esperit emprenedor i les actituds emprenedores” de l’alumnat, i que en aquesta edició s’han premiat 11 de les 148 idees presentades en total, repartides en les 4 categories convocades.

Héctor Sala, degà de la FEiE, va agrair a totes les persones assistents la seva presència, i va destacar l’aposta del CIEU en col.laboració amb la FEiE per l’emprenedoria i els seus premis, en un moment quan aquesta idea no estava tan integrada en la societat com avui. A més, va destacar el caràcter transversal de l’esdeveniment en el qual hi participen i hi col·laboren institucions diverses. La vicerectora d’Alumnat i d’Ocupabilitat de la UAB, Anabel Galán, va destacar la llarga trajectòria de l’activitat del CIEU i la importància de l’emprenedoria per a la formació de l’estudiantat de la universitat, que cada vegada va en augment.

A continuació, es va dur a terme una ponència per part de la fundadora i CEO de l’empresa 3DClick, Débora Alasraki. L’emprenedora va compartir la seva trajectòria personal i professional explicant les dificultats i reptes que ha hagut de superar fins a aconseguir que la seva empresa es converteixi en una multinacional immersa en una fase d’expansió. La seva empresa col·loca la personalització i la col·laboració en 3D al centre de l’ecosistema del Packaging, Merchandising i la Comunicació visual per accelerar en més d’un 80% el time-to-market de nous productes.

 

11 idees exposades per la comunitat universitària

Durant la segona part de l’acte, es va procedir a fer l’entrega de premis i l’alumnat guardonat va tenir l’ocasió d’explicar les seves idees en un temps màxim de 3 minuts. El director del CIEU, Andreu Turró, va ser l’encarregat de llegir els noms dels guanyadors i l’ordre de classificació final per a cadascuna de les 4 categories premiades (FUABformació, Facultat d’Economia i Empresa, General UAB, i Alumni).

Cadascuna de les persones guardonades va rebre un diploma de la mà dels representants de la mesa.

Les idees guardonades a l’XI edició del Premi CIEU-FEiE 2020 a la idea més emprenedora són les següents:

Categoria FUABformació:

 • 1r premi: Ànnia Macipe, Pau Canals i Armand Túnez (Grau de Turisme i Grau de Turisme en Anglès, projecte “Hi Traveller”).
 • 2n premi: Paula Herranz (Grau de Turisme, projecte “Virtualisme Espacial”).
 • 3r premi: Ariadna Avellí i Judit Costa (Grau de Direcció Hotelera, projecte “Internabroad”).


Categoria Facultat d’Economia i Empresa:

 • 1r  premi: Álvaro Salas, Andrés Felipe,  Carlos Yecora i Paloma Zagal (Grau d’Administració i Direcció d’Empreses i Mínor en Emprenedoria i Innovació Social, projecte “Salud-I”).
 • 2n premi: Àlex Ortega i Roser Montfort (Grau d’Administració i Direcció d’Empreses + Dret, projecte “Myplace APP”).
 • 3r premi: Victòria Guirao i Claudia Torner (Grau d’Empresa i Tecnologia, projecte “Lloguer de roba per nadons”).

 

Categoria General UAB:

 • 1r premi: : Julia (Màster Universitari en Direcció i Organització de Turisme d’Esdeveniments, projecte “Aliments endèmics liofilitzats”).
 • 2n premi: Gisela Punsola Ligero (Postgrau d’Ecoturisme, projecte “Ruta de tardor”).
 • 3r premi: Guillemette Cartier (Màster Universitari en Gestió d’Empreses Hoteleres, projecte “The puzzle hostel).

 

Categoria Alumni:

 • Premi "Alumni UAB - General": Josep Arguimbau Marqués, Jonathan Ponce Bedmar, Pablo Canet Mir i Laura Gausa Rom (Grau en Dret, projecte “Arspect”).
 • Premi "Alumni UAB - Impacte Social i Sostenibilitat": Alba Tobella, Lorenzo Marini, Carola Soler, Roser Toll i Carina Bellver (Grau en Periodisme, projecte “Verificat”).


Totes les persones guardonades han rebut un certificat d'acreditació, i a més, una dotació econòmica de 250 € per la primera posició, 150 € per la segona, i 100 € per la tercera.
Les persones premiades a la categoria "Alumni UAB - General i Alumni UAB – Impacte Social i Sostenibilitat" han rebut la dotació econòmica de 500 €, gràcies a l’aportació oferta per la
 Caixa d’Enginyers.

La informació completa del Premi la trobareu a: https://pagines.uab.cat/cieu/content/idea-més-emprenedora.