Una xerrada sobre frau fiscal d'Hervé Falciani inaugura el curs a Economia i Empresa

Hervé Falciani
Foto: eldiario.es, via Wikimedia Commons.
Hervé Falciani ha esdevingut un referent en el tema de la persecució del frau i l'evasió fiscal, i actualment col·labora en diferents projectes amb les autoritats fiscals espanyoles i de la Unió Europea. El 9 d'octubre, pronunciarà la lliçó inaugural del curs a la Facultat d'Economia i Empresa.

01/10/2019

El 9 d'octubre, l'enginyer de sistemes Hervé Falciani pronunciarà la conferència "El fraude fiscal" a l'acte acadèmic d'inauguració del curs 2019-2020 de la Facultat d'Economia i Empresa, que tindrà lloc a les 12,30 h, a la sala d'actes del centre. L'acte comptarà també amb les intervencions institucionals de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el degà de la Facultat, Héctor Sala.

Falciani es va convertir en un personatge conegut pel seu paper en l'escàndol Swissleaks doncs va contribuir a desvetllar mecanismes que van permetre identificar 130.000 possibles evasors fiscals (la coneguda Llista Falciani), el que va permetre recuperar més de 260 milions d'euros al fisc espanyol. A més, va desenvolupar un nou sistema de gestió de les entitats bancàries per dificultar el frau fiscal, que el va portar a treballar des de ja fa anys com a assessor per a governs, administracions públiques i diferents ONG.

En concret, Falciani està especialment involucrat en projectes antifrau i sostenibles, amb administracions públiques i també a través de la col·laboració en projectes europeus de recerca. Participa des del 2015 en projectes "Trustless" que fomenten la traçabilitat i la veracitat de la informació, aplicant les últimes innovacions matemàtiques en Intel·ligència Artificial. El 2018, Falciani va constituir l'associació sense ànim de lucre 'Tactical Whistleblower', que proposa prevenir les condicions del frau i de la corrupció, i actualment és col·laborador registrat de l'Institut Universitari de Matemàtica Pura i Aplicada (IUMPA) de València.

Més informació: Facultat d'Economia i Empresa