Tornen les «activitats de campus» a la UAB

Campus UAB

El 14 de febrer, de 13 a 15 h, tindran lloc les «activitats de campus», organitzades per les facultats i l’Escola de la UAB. Es tracta d’activitats de caràcter cultural, de participació o complementàries a les acadèmiques (xerrades, jornades, conferències, taules rodones, actes institucionals singulars, etc.).

07/02/2023

La propera franja d’Activitats Campus prevista al calendari acadèmic del curs 2022-2023 és el dimarts 14 de febrer de 2022, de 13 h a 15 h.

Es tracta d’una iniciativa que va començar el curs 2018-2019, a proposta de l’Equip de Govern de la UAB i amb el consens de les facultats. Durant aquesta franja horària se suspèn la docència per facilitar que les facultats i els col·lectius d’estudiants puguin organitzar activitats no acadèmiques, i treure així més profit de la concentració de coneixement divers que té lloc a la Universitat, especialment després de la desaparició de les antigues assignatures de campus amb el pla Bolonya. També es pretén incentivar l’organització d’activitats i alhora facilitar la relació entre l’alumnat de la UAB.

Les activitats previstes són les següents:
 

Títol: «Pràctiques i feina a les institucions europees i organismes internacionals»

Lloc: sala d’actes de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Resum: sessió informativa per a estudiants i antics alumnes amb interès professional en les institucions de la Unió Europea i altres organismes internacionals. El professor expert José Díaz Lafuente hi aportarà una visió global de les oportunitats existents i les competències més valorades.

Informació i inscripcions: aquí

 

Títol: «Ets instagramer? Cerca feina a través de l’aplicació! (en línia)»

Lloc: Microsoft Teams

Resum: activitat d’orientació professional telemàtica que ajudarà a conèixer Instagram des de la perspectiva de la inserció laboral i ensenyarà a treure suc d’aquesta aplicació com a eina per a la cerca de feina. Amb la col·laboració de Barcelona Activa.

Informació i inscripcions: aquí

 

Títol: «Col·legiar-se: l’entrada al món laboral i les sortides professionals en psicologia»

Lloc: aula P01 de la Facultat de Psicologia

Resum: activitat d’orientació professional que donarà a conèixer els avantatges de col·legiar-se i les diferents sortides professionals existents en l’àmbit de la psicologia. Amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC).

Informació i inscripcions: aquí

 

Títol: «Fira de voluntariat internacional»

Lloc: plaça Cívica

Resum: La Federació d'Entitats per a la Justícia Global organitza la novena edició de la Fira #TornaCanviada, una oportunitat per conèixer de primera mà les diferents propostes d’entitats especialitzades en voluntariat internacional, així com per resoldre dubtes i inquietuds en relació amb la planificació, la formació prèvia i els requisits necessaris per fer una estada.

Informació i inscripcions: aquí

 

Títol: Cicle de cinema «Els inmortals»

Lloc: Sala cinema

Resum: El cicle de cinema està coordinat pel professor Ludovico Longhi del Departament de Comunicació Audiovisual. Aquesta primera projecció comptarà amb el film "Amanecer" (Sunrise; F.W. Murnau,1928).

Informació i inscripcions: aquí

 

Títol: «La lluna i els filòsofs»

Lloc: seminari d’humanitats a la Facultat de Filosofia i Lletres, de 13 a 14.30 h

Resum: La lluna sempre ha exercit una gran fascinació: l’han cantat els poetes, l’han pintat els artistes, l’han estudiat filòsofs i científics. Però sempre oculta algun misteri… Què s’hi amaga, a l’altra cara de la lluna? L’altra cara de la lluna: lluna i alteritat és un seminari que es proposa indagar sobre aquests aspectes excèntrics, llunàtics, disruptius i, en definitiva, “l’alteritat” que s’amaga rere aquest satèl·lit fascinant. Es tracta d’una activitat amb inscripció per obtenir reconeixement de crèdits, però hi pot assistir tothom a sessions puntuals.

Informació i inscripcions: aquí

 

Títol: Activitat col·lectiu IRIS LGTB+: «San Vermutín»

Lloc: hotel d’entitats de la plaça Cívica

Resum: Iris LGTB+ organitza activitats al campus de la UAB de caire LGBT+ i estableix un espai segur on tota persona queer que formi part de la comunitat universitària es pugui sentir segura.

Informació i inscripcions: aquí

 

Títol: Fase eliminatòria de la «Lliga de debat de secundària»

Lloc: Sala teatre

Resum: La participació dels estudiants de 4t d’ESO i batxillerat en aquesta activitat permet treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip generen un espai de formació i aprenentatge excepcional.

Informació i inscripcions: aquí