S'amplia la xarxa de recàrrega de vehicle elèctric a la UAB

IMG_240321

Ja es troba actiu el segon punt de càrrega de vehicle elèctric al Campus de la UAB.

Acció emmarcada a la LEE3 Pla Mobilitat - Racionalització de l'ús del vehicle privat motoritzat

24/03/2021

El Campus ja disposa del segon punt de càrrega de vehicle elèctric ubicat a la zona nord de l'aparcament de Lletres. Veure ubicació aquí

Aquest punt té les mateixes característiques que el primer (ubicat a l'avinguda de l'Eix Central). Permet carregar un vehicle elèctric en un temps d'entre 2 i 4 hores, segons el model del vehicle, i permet carregar dos vehicles a la vegada, fet que permet minimitzar els costos d'instal·lació. 

En cas de tall de subministrament, el punt de càrrega disposa d'una bateria que garanteix la retenció del cable de les persones usuàries. 

El servei és gratuit durant el periode de promoció, el qual encara està per determinar i dependrà de la demanda. 

Les persones que estiguin interessades en utilitzar-lo poden escriure a mobilitat@uab.cat

Les persones que ja són usuàries del primer punt, no cal que ho sol·licitin expressament i el poden començar a utilitzar a partir d'aquest mateix moment. 

El servei està disponible les 24 hores durant tot l'any. Davant de qualsevol incidència, la persona usuària disposa d'un servei de teleassistència les 24 hores: 977 276 952. 

 

L'estalvi del cotxe elèctric:

L'estalvi del cotxe elèctric respecte el cotxe convencional, de combustió fòssil, és considerable. Així, fer 100 km amb un vehicle elèctric li suposaria a la persona usuària una despesa d'1,30€ en energia; mentre que amb un cotxe convencional pagaria unes 5 vegades més (6,5€), tenint en compte un cost del KWh en hora de 0,10€ i de 1,30€ el litre de benzina. 

Tot això sense comptar altres estalvis de manteniment (25% més econòmic), aparcament (gratuïtat a les zones blaves), excempcions fiscals, etc. I el més important, l'estalvi de CO2 per a l'atmosfera, que en un cotxe mitjà de benzina (de motor 1600) pot suposar uns 25kg en un trajecte de 100km. 

 

Informacions tècniques:

Els dos punts pertanyen a la línia de producte CITY DUO que ha estat dissenyada respectant les directrius de la norma internacional IEC 61851, oferint la possibilitat de carregar vehicles segons els modes 1, 2 i 3 d'aquesta norma, podent realitzar la càrrega semi ràpida simultània de dos vehicles elèctrics. 

 

Pla de Mobilitat de la UAB 2018-24:

L'ampliació de la xarxa de carregadors elèctrics per a vehicles s'emmarca en el Pla de Mobilitat de la UAB 2018-24, que té per objectiu incrementar l'accessibilitat al campus de Bellaterra de la UAB de forma eficient, segura, sostenible i integradora; a través de la potenciació dels mitjans de transport sostenibles i la racionalització dels vehicles privats motoritzats.

Concretament, aquesta acció s'emmarca en la Línia Estratègica Específica 3 sobre la racionalització de l'ús del vehicle privat motoritzat. 

 

 

Més informació: Servei de càrrega de vehicle elèctric a la UAB