Presentació del web de cotxe compartit en la Setmana Europea de la Mobilitat

IMG_SMSSUAB2022

La UAB va presentar el nou web de cotxe compartit en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, del 18 al 22 de setembre. El passat dia 21 de setembre es va instal·lar una carpa informativa a l'Espai SiS on va donar a conèixer el funcionament del web i es van resoldre dubtes. Les persones usuàries del web podran participar en el sorteig d’un cap de setmana sostenible per a dues persones.

18/09/2023

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat i el Dia Mundial sense Cotxes (22 de setembre), la UAB va posar en funcionament el seu web de cotxe compartit. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és promoure una mobilitat sostenible i eficient a la Universitat Autònoma de Barcelona, un dels punts clau dels ODS i de la línia estratègica transversal 2 i 3 de Conscienciació i Participació del Pla de mobilitat de la UAB 2018-2024, i és un dels objectius del Campus SiS de la UAB. Concretament, aquest web facilitarà que les persones interessades a compartir cotxe puguin trobar companys de viatge cercant a la base de dades per municipi de residència, dies de la setmana i horaris coincidents. D’aquesta manera, s’espera incrementar l’ocupació mitjana dels vehicles que accedeixen diàriament al campus (que segons l’Enquesta de mobilitat de la comunitat universitària de 2023 és només d’1,21 persones per vehicle) i apropar-se a un ús més eficient del vehicle privat.

El web s’adapta a qualsevol format de pantalla i permet crear un accés directe a les pantalles d’inici dels vostres dispositius a través de l’enllaç directe que es pot crear quan feu la inscripció.

El dijous 21 de setembre, de 10 a 13 h, a la carpa informativa que es va instal·lar a l’Espai SiS les persones interessades van obtenir informació detallada sobre com funciona l'eina, van resoldre dubtes i fins i també van participar en el sorteig d’un cap de setmana sostenible per a dues persones.

Podeu consultar el funcionament del web de cotxe compartit i accedir al web de cotxe compartit.

A més del llançament del web, hi va haver altres activitats complementàries organitzades en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat:

  • Una xerrada sobre l'Enquesta de mobilitat i les polítiques de mobilitat de la UAB, organitzada per l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB).
  • La instal·lació d'una nova gàbia de bicicletes a la nova parada d'autobusos de l'Eix Central Sud per fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible.

Més informació: Mobilitat i transports de la UAB

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar
  • Energia neta i assequible
  • Consum i producció responsables
  • Acció climàtica