Oberta la convocatòria del I Premi Altiero Spinelli

Erasmus charter for higher education 2014-2020
La convocatòria, a la que hi poden participar el professorat i el PAS de la UAB, té per objectiu apropar la Unió Europea als ciutadans. El termini per a comunicar la intenció de participar-hi finalitza el 16 d’agost i les sol·licituds completes s’hauran de presentar abans del 2 d’octubre.

10/07/2017

La Comissió Europea ha convocat el Premi Altiero Spinelli a tot el territori de la UE amb l’objectiu d’apropar la UE als ciutadans a través de la divulgació del coneixement sobre Europa.

La convocatòria premiarà les contribucions destacades que comuniquin els valors fonamentals, la història, l'acció i els beneficis clau de la UE als ciutadans.

El Premi Altiero Spinelli s’adreça a personal acadèmic i investigador, científics, artistes, escriptors, periodistes i tot tipus d’actors que contribueixin a articular el que Europa representa avui i representarà en el futur, i per què els ciutadans europeus s’han d’enamorar d’Europa malgrat les seves imperfeccions.

El jurat valorarà les sol·licituds el mes d’octubre de 2017 i la cerimònia de lliurament del I Premi Altiero Spinelli tindrà lloc durant el primer trimestre de 2018. Hi haurà sis primers premis de 50.000 euros, sis segons premis de 30.000 euros i deu primers premis de 17.000 euros.

Aquesta convocatòria complementa les accions Jean Monnet, una iniciativa finançada per Erasmus + que dóna suport als programes d'ensenyament i de recerca acadèmica en estudis de la UE.
 
Més informació:
- https://ec.europa.eu/education/calls/altiero-spinelli-prize-contest-2017_en
- https://ec.europa.eu/education/news/20170623-altiero-spinelli-prize-outreach_en

Bases:
https://ec.europa.eu/education/sites/education/files/2017-altiero-spinelli-rules-of-contest_en.pdf