La Festa Major, enguany des de casa

LemaCuidemnosalaUAB

El dijous, 5 de novembre, tindrà lloc la Festa Major de la UAB, però enguany serà diferent per les circumstàncies que estem vivint i serà totalment virtual. Degut a la pandèmia, la  UAB ha optat per portar la festa a les cases. Així, es podrà gaudir d'ella en el web uab.cat/festamajor. No faltarà el pregó, ni les actuacions musicals, però des de casa. 

02/11/2020

El lema escollit per aquesta edició, relacionat justament amb la crisi sanitària, és "Cuidem-nos a la UAB", ja que les cures prenen una especial rellevància en un context on s’evidencia com de vulnerables, fràgils i dependents som, i es posa en qüestió la creença de que som éssers autònoms i autosuficients, fonament del sistema social, polític i econòmic actual.

La FM2020 serà virtual i es podrà seguir al web de Festa Major. UAB Campus Mèdia s’encarregarà d’emetre tots els actes per streaming amb una realització multicàmera amb sis càmeres i un equip humà d’una quinzena de persones.

Les activitats que es podran veure a través de la pàgina de FM i de UABTv i s'iniciaran a les 13h amb l'inici del programa de ràdio de UAB Mèdia, "Què fem a la FM?".

A les 14h, el Pregó de la Festa Major 2020, titulat "Cuidem-nos a la UAB!, a càrrec de la Claudia Fernández, estudiant d’Infermeria i l’Elena Bechtold Javier, estudiant de Medicina. Prèviament, el vicerector de Relacions Internacionals i d'Alumnat, Màrius Martínez, donarà per inaugurada la Festa Major.

A continuació, es farà una actuació del Cor de la UAB, amb la direcció de Poire Vallbé. Tot seguit, a les 14.45h es farà un Karaoke en línia, dinamitzat pel col·lectiu d'estudiants Korean Club. Cal inscripció prèvia per participar-hi.

Tot seguit, a les 16h, hi haurà des del web de Festa Major l'actuació del grup Psicodrama.

A continuació, a les 16.30h, un monòleg Manojo de Ideas, de Joan Estrader, sota la direcció de Jesús Peñas, que és una hilarant reflexió sobre la creativitat, una mirada absurda de la realitat i un exercici d’ingeni per mostrar al públic una visió alternativa del concepte de disseny, amb l’humor com a eina principal. 

I tot seguit, a les 17.45h, actuació del grup musical Aura. A continuació, hi actuarà el grup Aradia i Montserrap. I finalment, i per acabar aquesta FM2020 virtual, el grup Ginestà. 

Totes les actuacions musicals es faran en el marc del Festival Furia Fest, el primer festival de música contra les violències masclistes de la UAB.

Retransmissió de 15 activitats a través del web

En total, es retransmetran 15 activitats a través del web, gràcies a la gestió de UAB Mèdia i la gestió tècnica del Teatre de la UAB. Per altra banda, hi haurà 7 activitats a través d'Instagram i 2 torneigs en plataformes especialitzades.

S'ha aconseguit la participació en la confecció de la programació de col·lectius d'estudiants (Korean Club, Centàures, Ganàpies, ChessUAB, Club de Rol de la UAB, Artencurs...) i d'entitats i unitats de l'Autònoma (Observatori per a la Igualtat, Dinamització Comunitària, Cultura en Viu, Campus UAB Mèdia, Fundació Autònoma Solidària, Servei de Llengües...). 

A més a més, la FMUAB compta amb un Punt Lila Virtual (gestionat per l’Observatori per a la Igualtat) i una Punt Infosalut (gestionat per la Fundació Autònoma Solidària). Tots dos amb assessorament en línia.

Inici amb una xerrada

Les activitats lligades a la Festa Major es van iniciar amb la presentació del lema "Cuidem-nos a la UAB", el dijous, 29 d'octubre, amb la conferència inaugural L'ensenyança del coronavirus: Una refundació de la societat fonamentada en la cura, a càrrec de la professora i sociòloga de la UAB, Maria Jesús Izquierdo. Per a la professora, "la crisi generada per la Covid19 ens dona l’oportunitat per a fer una refundació de la societat basada, no en l’autonomia, sinó en la dependència, que significaria canviar la demanda de llibertat per la de responsabilitat; no tant a què tenim dret, què volem fer, sinó què hem de fer atès que ens necessitem els uns als altres”. 

La FM 2020 la podreu seguir el dijous 5 de novembre, de les 13 a les 21 h, a través de uab.tv i uab.cat/festamajor

A les xarxes socials, s'hi pot participar en les activitats d'Instagram(@comunitatuab, @observatori_uab, @fas.uab, @serveidellenguesuab, @ganapies, @chessuab, @cruab_clubderol, @culturaenviu, @koreanclubuab, @artencurs_uab) 

PÀGINA FESTA MAJOR UAB 2020

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar