L'EPSI celebra la Graduació de titulats i titulades de la promoció 2020

Graduats i Graduades de la promoció 2016-2020 de l'EPSI

L’Escola de Prevenció i Seguretat Integral va celebrar, presencialment, l’acte de Graduació de la promoció 2016-2020 dels titulats i titulades del Grau en Prevenció i Seguretat Integral, després de posposar-ho dos anys, a causa de la pandèmia. El passat divendres 17 de juny, un centenar de persones van apropar-se a l’Hotel Exe Campus UAB per assistir al lliurament de diplomes als exalumnes i per veure les diverses intervencions de representants dels graduats i del professorat del Centre.

21/06/2022

L’EPSI va poder tornar a organitzar, presencialment, l’acte de lliurament de diplomes als graduats i graduades de la promoció 2016-2020 del Grau en Prevenció i Seguretat Integral, després d’una espera de dos anys, a causa de la situació sanitària ocasionada per la pandèmia de la Covid-19. Un centenar de persones, entre titulats, familiars, professorat i personal d’administració i serveis de l’Escola van assistir a la celebració de l’esdeveniment, que va tenir lloc, el passat divendres 17 de juny, a l’Hotel Exe Campus UAB.

La taula de ponents estava formada per Josep Vendrell, Vicerector d’Organització, en representació del Rector de la UAB, Javier Lafuente; Montserrat Iglesias-Lucía, Directora de l’Escola; la professora Maria Carmen Medina, com a representant dels docents, i César Torrero, Coordinador dels estudis, que va exercir de mestre de cerimònies durant el moment de l’entrega de diplomes.

L’acte va començar amb unes paraules de benvinguda de Josep Vendrell a tots els presents, recordant que es tractava d’una doble celebració: “la pròpia graduació i de poder-ho fer amb companyia”, en una situació de normalitat després de la pandèmia.

Vendrell va donar pas a la directora de l’Escola, Montserrat Iglesias-Lucia, que va comentar que aquest acte era la cirereta del pastís dels quatre anys d’estudis, i de creixement personal i professional dels exestudiants, i que es tractava d’un dels moments més bonics a celebrar, ja que a la vida, malauradament, n’hi havia d’altres que eren durs. I confesava estar molt contenta de celebrar-ho, ja que els mateixos titulats i titulades li havien fet arribar les seves opinions en referència a no voler cap graduació virtual, sinó presencial, “per poder-ho viure en primera persona, i poder-nos abraçar, i gaudir-ho”.

La professora Maria Carmen Medina va ser escollida pels graduats i graduades com a representant del professorat per dedicar-los-hi unes paraules, fet que els hi va agrair de tot cor. I va explicar que segurament s’estaven adonant que l’etapa universitària era una de les més boniques i més productives, i que els hi permetia iniciar un nou camí professional. Va afegir que esperava que les eines que el professorat els hi havien ensenyat les puguessin aplicar per exercir la professió de la Seguretat de forma excel·lent.

L’acte va continuar amb el Lliurament de Diplomes, amb la participació del Coordinador del Grau, César Torrero, que va anar esmentant el nom de cada graduat/da perquè s’apropés a la taula per rebre el document acreditatiu de la titulació i la seva banda blava de graduat/da. A mesura que anava desfilant cada alumni, Torrero llegia una breu descripció divertida i carinyosa de la personalitat de cada titulat/da escrita per un altre company/a  d’aquesta promoció, mentre es feia la corresponent foto per immortalitzar la recollida del diploma.

 

Mònika Pajuelo, graduada de la promoció 2020 de l'EPSI
Un moment de la intervenció de Monika Pajuelo, Graduada de la promoció 2016-2020.

 

L'EPSI, "una petita gran família"

Tot seguit, va arribar el torn dels parlaments dels representants que l’alumnat havia escollit que intervinguessin durant l’acte:

Jan Ruiz, un dels delegats del grup, va donar les gràcies als seus companys i familiars pel suport obtingut, sobretot, en els moments d’estat d’ànim més baix, i al professorat pels consells i l’ajuda que els hi van oferir durant aquests quatre anys per aconseguir superar amb èxit el Grau, i va reconèixer que l’EPSI era una “petita gran familia”, perquè s’havia generat molta amistat i fraternitat amb els companys i companyes.

També va tenir un moment de record per les persones que ens havien deixat recentment, com el catedràtic Manuel Ballbé, docent del Grau.

Monika Pajuelo va pronunciar un parlament molt emotiu en què va comentar que “darrera els somnis hi havia esforços que la gent no veia, i això era el que havia passat en els anys de la carrera”, i va explicar la seva experiència de cursar els estudis siguent ja mare, i va confirmar la companyonia i recolzament que havia gaudit per part de la resta d’estudiants i dels docents per no tirar la tovallola en els moments més difícils dels estudis. I va finalitzar el seu discurs, dient que els estudiants de l’EPSI estan molt buscats per les empreses, perquè de l’Escola sortien grans professionals i millors persones en Prevenció i Seguretat. “Som el que som gràcies als valors de l’EPSI”, va concloure.

Alexandru Guixà va fer un discurs en què va subratllar la humanitat del professorat, i les competències adquirides durant la formació, en especial, l’esperit crític amb l’entorn. I va destacar també l’ajuda dels docents que els hi oferien, fins i tot, després del seu pas per la Universitat. També va fer especial èmfasis, al suport dels familiars, per assolir els objectius d’aquests anys. I va recordar que després del període del pandèmia, on gent propera havia patit les conseqüències i ens havia deixat, calia ser valents i viure sense por, gaudint de cada instant, i poder fer els passos que es desitgin.

El darrer exestudiant a intervenir va ser el delegat de la promoció 2020, el graduat Marc López, que va reiterar el que havien argumentat els seus companys abans, respecte al suport rebut de familiars, en especial de pares i mares, sobretot, per l’esforç econòmic que representava estudiar aquesta carrera. I també va esmentar un agraïment al professorat i la petita gran familia que representava l’Escola. “Jo sempre he dic que he estudiat a l’EPSI, no a la UAB, perquè és el que dic sense pensar i el que sento i el que penso sobre l’Escola. I sempre m’agradava venir a l’Escola, tot i que estigués molt cansant de compaginar la feina amb els estudis, per aprendre i veure els meus companys de classe”. 

L’acte va seguir amb un passi d’un video que recopilava moments inoblidables dels exestudiants a les aules i fora d’elles durant la seva etapa universitaria; i la cloenda, es va realitzar amb unes paraules del Vicerector Vendrell, que va quedar impressionat, per la dinàmica de l’esdeveniment i per les diferents intervencions dels titulats i titulades, on va comprovar, de primera mà, aquesta "petita gran familia" que era l’EPSI.

Us podeu descarregar les fotos de l'acte, clicant sobre l'enllaç 

 

Graduats i graduades de la promoció 2016-2020 amb el professorat i els ponents
Graduats i graduades de la promoció 2016-2020 amb el professorat i els ponents de l'acte.