L'acte d'inauguració del curs acadèmic 2020/21

El Dr. Jordi Maluquer de Motes fent la lliçó inaugural
El Dr. Jordi Maluquer de Motes fent la lliçó inaugural

La inauguració d’aquest nou curs a la Facultat d’Economia i Empresa va tenir lloc el passat dia 26 d’octubre de 2020.

29/10/2020

L’acte va comptar amb la presència de la rectora, Dra. Margarita Arboix, l’Equip de Deganat, i els directors dels tres Departaments de la Facultat. D’acord amb la normativa sanitària, l’aforament es va completar amb una petita representació del professorat d’aquests departaments. La retransmissió per la resta de comunitat acadèmica es va fer amb Teams Live Event per tal que la resta del professorat i estudiants puguessin seguir virtualment l’acte.

 

El Dr. Jordi Maluquer de Motes va pronunciar la lliçó inaugural que portava per títol La pandèmia de grip de 1918-1920: comparacions amb el temps del Gran Confinament. Catedràtic d’Història i Institucions Econòmiques i autor de nombrosos estudis, llibres, articles d’opinió i articles en revistes científiques, és actualment professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser vicerector de recerca de la UAB entre 1992 i 1994, és membre corresponsal de l’Academia de Historia de Cuba, ha estat assessor econòmic de diverses administracions i l’any 2016 va ingressar a la Reial Acadèmia de Bones Lletres. La seva trajectòria l’ha portat a obtenir el Premio Nacional de Historia de España de 1981, concedit pel Ministeri de Cultura; el Premi Joan Sardà Dexeus de 1998, atorgat pel Col·legi d’Economistes de Catalunya al millor llibre d’economia de l’any; el Premi Jaume Vicens Vives 2014, amb el qual l’Associació Espanyola d’Història Econòmica va distingir el millor llibre d’història econòmica publicat a Espanya i Llatinoamèrica en el bienni 2012-2013; i el Premi a la Trajectòria Acadèmica, concedit per l’Asociación Española de Historia Económica l’any 2018.  

 

Esperem que tots i totes seguíssiu l’acte d’inauguració de la nostra facultat! Pels que no vau poder gaudir-lo, aquí el teniu: