L’Escola ofereix 3 vacants per participar a la CONRIS Summer School, al juliol 2021

Summer School CONRIS 2021

L’estada formativa es farà del 4 al 9 de juliol i tindrà com a eix central el lema: “Building Urban Security: A social approach” (“Construint Seguretat Urbana: una aproximació social”). Els estudiants interessats a participar-hi poden presentar la seva candidatura fins al 30 de març.

31/01/2020

L’Escola de Prevenció i Seguretat Integral serà la seu de la CONRIS Summer School 2021, que tindrà lloc entre els dies 4 i 9 de juliol de 2021.

Aquesta estada formativa, organitzada per la Xarxa CONRIS (Cooperation Network for Risk and Security), tindrà com a objectiu oferir una visió holística sobre la seguretat urbana i els diferents actors que hi participen, partint com a escenari la ciutat de Barcelona.

La CONRIS Summer School aplegarà estudiants i professors de diferents universitats europees que pertanyen a aquesta xarxa de centres d’estudis sobre riscs, seguretat i prevenció. L'última edició, celebrada a Hamburg a l'estiu de 2019, més de 30 estudiants internacionals van posar en pràctica una unitat de gestió de crisis.

Posar el focus en la diversitat i la multiculturalitat

Durant una setmana, la CONRIS Summer School combinarà classes teòriques amb conferències i sessions pràctiques que passaran per diferents espais de Barcelona. L’idioma utilitzat durant les sessions serà predominantment l’anglès.

El programa inclourà una presentació de la Guàrdia Urbana sobre aspectes de seguretat, una sessió sobre gestió d’espais comunitaris a l’Ateneu del Raval, una xerrada sobre perspectiva de gènere amb el col·lectiu Kelly’s, o una conferència dedicada a la seguretat i la tecnologia.

Els participants també faran visites a llocs emblemàtics de la Ciutat Comtal per estudiar la seva gestió dels riscos, com la Sagrada Família o el districte de Ciutat Vella.

Al final de la setmana, els estudiants hauran de fer una presentació amb les principals conclusions de l’estada, que pretén promoure la creació d’una narrativa pròpia sobre com gestionar la seguretat des d’una visió integral i tenint en compte la diversitat i les diferents visions coexistents.

Tres vacants per als estudiants de l'Escola

L'Escola disposa de 3 places perquè estudiants del Grau de Prevenció i Seguretat Integral puguin participar a la CONRIS Summer School 2021, prioritzant aquells que estiguin cursant 3r o 4rt. Els alumnes interessats han d'enviar la seva candidatura a través d'aquest formulari en línia abans del 30 de març.