Ja es pot viatjar amb la T-mobilitat entre els 36 municipis de l'AMB

IMG_040522_TmobilitatBanner

La T-jove i la T-usual d’1 zona, també per a famílies monoparentals i nombroses, ja es poden carregar en la nova targeta recarregable o el mòbil (Android amb NFC, de moment) amb les mateixes condicions i preus habituals.

04/05/2022

La T-mobilitat és el nou sistema per a viatjar a la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona (36 municipis de l’AMB) i està disponible des de finals de 2021. Actualment, els títols integrats disponibles amb aquest sistema són la T-usual i la T-jove, també amb les bonificacions per a famílies monoparentals i nombroses. La incorporació de la resta de títols del Sistema Tarifari Integrat i de la resta de zones de l’àrea de Barcelona serà progressiva i es portarà a terme en les següents etapes de desplegament del projecte els propers mesos de 2022.

El sistema permet viatjar amb targeta i mòbil.

La targeta té un preu d’adquisició de 4,5 euros i es pot adquirir de forma presencial i per Internet.

Presencialment: la targeta pot comprar-se en diferents punts d’atenció de la xarxa de transport públic, inclòs el nou Centre T-mobilitat. Pots consultar en aquest mapa els punts disponibles i els serveis que s’ofereixen. Hi ha oficines d’atenció que, malgrat no oferir la compra de la targeta, si permeten gestionar incidències o altres tràmits. La majoria requereixen cita prèvia.

Per Internet: la targeta pot sol·licitar-se a través de les pàgines web de T-mobilitat, de TMB i FGC. També pot sol·licitar-se l’alta a través de l’aplicació mòbil TMB App.

IMG_Tmobilitat1

Viatjar amb el mòbil

A més de la targeta, existeix la possibilitat de viatjar directament amb el mòbil, en el cas dels dispositius Android amb NFC (més endavant adaptada a iOS). Qui opti per aquesta opció, s’ha de donar d’alta en el sistema, a qualsevol de les plataformes disponibles, escollir una de les tres aplicacions disponibles i generar una cartera electrònica que té un cost d’1 euro: T-mobilitat app, TMB app i FGC. A través d’aquesta cartera es pot adquirir el títol de transport que la persona triï i validar als accessos del transport públic.

IMG_Tmobilitat2

Unes 40.000 validacions diàries amb T-jove

Actualment, hi ha més de 40.000 persones menors de 25 anys que tenen la T-mobilitat, i es produeixen uns 40.000 validacions diàries amb els títols T-jove i T-jove FM/FN d’1 zona.

Canals d’atenció i dubtes

Des de principis d’octubre, la T-mobilitat posa a disposició de la ciutadania diferents canals d’atenció per resoldre dubtes i incidències:

Les persones usuàries també poden visitar l’apartat de preguntes freqüents de la pàgina web T-mobilitat.cat i el canal de Youtube de la T-mobilitat, on trobaran diferents vídeos que expliquen com aconseguir una T-mobilitat o com poder viatjar amb el mòbil, entre altres indicacions.

A més dels canals T-mobilitat, els operadors atenen a la ciutadania a través dels seus canals habituals.

Es recorda que és obligatori l’ús de la mascareta en tots els serveis de transport públic.

Nota oficial de premsa