Pacte Nacional per a la Indústria, explorant la indústria catalana amb Albert Castellanos

Pacte Nacional per a la Indústria, explorant la indústria catalana amb Albert Castellanos
Pacte Nacional per a la Indústria (2022-2025), explorant la indústria catalana

Albert Castellanos assenyala els reptes i oportunitats de la indústria catalana en una conferència al Campus de Sabadell, arran d’una iniciativa acadèmica de l’assignatura Direcció Estratègica del grau en Comptabilitat i Finances

 

03/11/2022

El secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos i Maduell, va impartir la conferència El pacte nacional de la indústria 2022-2025: reptes i oportunitats al Campus de Sabadell. “La finalitat d’aquesta activitat és que els alumnes de l'assignatura Direcció Estratègica, siguin coneixedors dels reptes fonamentals  de l'empresa Catalana en general i de la industrial en particular”, indica Ramon Fabre, professor de l’assignatura. 

El Pacte té un total de 152 actuacions que s’estructuren al voltant de cinc grans àmbits: Sostenibilitat, energia i economia circular; Digitalització, Indústria 4.0, innovació i internacionalització; Ocupació de qualitat, condicions de treball i formació de les persones treballadores a la indústria; Infraestructures i sòl industrial; i Finançament i dimensió empresarial.

Cal radiografiar els reptes fonamentals de l'empresa catalana en general i de la industrial en particular. 

Ramon Fabre, professor de l’assignatura Direcció Estratègica

El Pacte nacional per a la indústria preveu més de 3.200 milions d’euros amb l’objectiu de rellançar i transformar el model industrial del país. D’aquest pressupost, per al període 2022-2025, 2.817 milions d’euros estan compromesos per la Generalitat, i la resta correspon a fons europeus encara no confirmats.

El procés d’elaboració ha estat basat en la concertació entre els representants del Govern i les organitzacions empresarials i sindicals i ha estat validat també per representants de col·legis professionals, grups parlamentaris, associacions municipalistes, universitats, cambres de comerç, cooperatives i centres tecnològics.