Abhijit Banerjee, Esther Duflo i Michael Kremer guardonats amb el Premi Nobel en Ciències Econòmiques 2019

Premis Nobel Economia 2019

El Premi Sveriges Riksbank en Ciències Econòmiques en Memòria d'Alfred Nobel 2019 de la Royal Swedish Academy of Sciences ha estat concedit conjuntament a Abhijit Banerjee, Esther Duflo i Michael Kremer. 

07/10/2019

 

Abhijit Banerjee
Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, USA

Esther Duflo
Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, USA

Michael Kremer
Harvard University, Cambridge, USA


han rebut el guardó "pel seu enfocament experimental per alleujar la pobresa global". L'Acadèmia ha destacat:

"Malgrat les recents importants millores, un dels problemes més urgents de la humanitat és la reducció de la pobresa mundial en totes les seves formes. Més de 700 milions de persones encara subsisteixen amb ingressos extremadament baixos. Cada any, al voltant de cinc milions d’infants menors de cinc anys encara moren de malalties que sovint s’haurien pogut prevenir o curar amb tractaments barats. La meitat dels nens del món encara deixen l'escola sense coneixements bàsics d'alfabetització i de numeració.

Els premiats d’aquest any han introduït un nou enfocament per obtenir respostes fiables sobre les millors maneres de lluitar contra la pobresa mundial. En resum, consisteix en dividir aquest problema en qüestions més petites i més manejables, per exemple, les intervencions més efectives per millorar els resultats educatius o la salut infantil. Han demostrat que aquestes preguntes més petites, més precises, sovint es responen millor mitjançant experiments dissenyats amb cura entre les persones més afectades.

A mitjans dels anys noranta, Michael Kremer i els seus col·legues van demostrar el potent que pot ser aquest enfocament, utilitzant experiments de camp per provar una sèrie d’intervencions que podrien millorar els resultats escolars a l’oest de Kenya.

Abhijit Banerjee i Esther Duflo, sovint amb Michael Kremer, aviat van realitzar estudis similars sobre altres qüestions i en altres països. Els seus mètodes de recerca experimentals dominen ara completament l'economia del desenvolupament.

Els resultats de la recerca dels laureats (i els investigadors que van seguir els seus passos) han millorat notablement la nostra capacitat de lluita contra la pobresa en la pràctica. Com a resultat directe d’un dels seus estudis, més de cinc milions de nens indis s’han beneficiat de programes efectius de tutoria correctora a les escoles. Un altre exemple són les fortes subvencions per a l'assistència sanitària preventiva que s'han introduït en molts països.

Aquests són només dos exemples de com aquesta nova investigació ja ha contribuït a pal·liar la pobresa mundial. També té un gran potencial per millorar encara més la vida de les persones en situació de pitjor situació del món.
"
 

 

Notícies relacionades

Vacuna

Comença la campanya de vacunació antigripal

Fins al 20 de desembre, el Servei Assistencial de Salut de la UAB administra la vacuna antigripal com a mesura de prevenció primària. La campanya es posa a disposició de tota la comunitat universitària (personal i estudiants), especialment a aquelles persones que tinguin un alt risc de patir complicacions relacionades amb la grip.

Es fa pública la programació per la FMUAB2016

La FM UAB 2019 arriba aquest dijous

El dijous, 7 de novembre, arriba la Festa Major de la UAB. Paradetes d'estudiants, fira d'entitats, actuacions musicals, balls, poesia, entre d'altres, protagonitzaran la festa que enguany té com a lema "Emergència climàtica: la UAB actua!".
 

Totes les notícies