Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut d'Història de la Ciència

Sabers en acció

Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

SEMINARI ONLINE

Click here to join the meeting

 

sabers_accio

 

Presentació coordinada per José Ramón Bertomeu Sánchez, director IILP-UV, i Judit Gil Farrero (editora de “sabers en acció”) amb la participació de membres de l’equip de redacció.

Sabers en acció és un manual d’història de la ciència, la tecnologia i la medicina desenvolupat per un equip ampli de personal docent i investigador de diverses universitats i el CSIC amb el suport de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica i l’Institut Interuniversitari López Piñero (UMH-UA-UJI-UV). El manual electrònic ofereix relats curts de presentació del diferents temes sòlidament fonamentats en la investigació històrica i una llarga bibliogràfica que permet continuar l’exploració dels assumptes tractats. Es tracta de propostes per tal de fugir dels relats hegemònics basats en grans genis, biaixos de gènere, trajectòries de progrés i imatges eurocèntriques.

El manual és una publicació periòdica d’humanitats digitals (ISSN: 2696-743X) pensat en diversos volums. El primer volum és cronològic i ja està publicat en català i castellà. El segon volum és temàtic i està en procés de publicació. Fins ara s’han publicat els apartats dedicats a “Perspectives de gènere”, “Sabers experts”, “La pluralitat de sabers i pràctiques de la medicina”, “Ciència i religió”, “Els públics de la ciència”, “Ciència i llengua”, “Tecnologies en acció”, “Medicina, bogeria i societat”, “Medi ambient”, “Alimentació i salut” i “Espais i llocs”. Actualment s’està publicant l’apartat “Cultures visuals” i durant les properes setmanes i mesos es publicaran els capítols dedicats a “Controvèrsies”, “Cultura material”, “Epidèmies”, “Geografies”, “Medicaments i salut” i “Llei”.

 

Tots els capítols són accessibles en català i castellà de forma lliure i gratuïta al portal:  https://sabersenaccio.iec.cat/

A les xarxes socials : https://twitter.com/sabersaccio

@sabersaccio

#Sabenac

Contacte: sabersenaccio@gmail.com