Vés al contingut principal

Jornada

Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

  • Inici: 28 nov. 2023 09:30
  • Final: 29 oct. 2024 18:33
  • Sala de Plens del Districte de Nou Barris, Barcelona

Jornada

 

"MEMÒRIA DEMOCRÀTICA I SALUT MENTAL.
FOSSES COMUNES I MANICOMIS"  

28/11/2023, 9:30h
Districte de Nou Barris (Sala de Plens; Plaça Major de Nou Barris, 1)
Cal inscripció prèvia
 

Presentació de la jornada:
Des del Programa de Memòria Democràtica del Sector de la Salut Mental organitzem aquesta jornada per oferir un espai de reflexió i d’anàlisi sobre la sobremortalitat als manicomis i la inhumació en fosses comunes durant la Guerra Civil. Amb persones expertes analitzarem les claus sobre la futurible recerca sobre el mapeig de les fosses comunes dels manicomis catalans.
La jornada l’iniciarem amb el visionament del curt Quines flors es porten a una fossa? Seguidament, la primera conversa sobre silencis, veritats i dignificació de les víctimes on coneixerem experiències personals de recerca per conèixer la història de familiars que havien viscut, i mort, als manicomis de Sant Boi i Nou Barris.
La segona conversa, sobremortalitat a manicomis i fosses comunes, ens permetrà conèixer el procés de recerca de l’arxiu municipal de Sant Boi per quantificar la mortalitat als manicomis durant la Guerra Civil i identificar les persones que van ser enterrades a fosses comunes.

Programa complet i informació dels i de les ponents.

Inscripció aquí (gratuïta fins completar aforament): Jornada Memòria Històrica i Salut Mental.  LES FOSSES COMUNES DELS MANICOMIS A CATALUNYA (office.com)


Comissió Organitzadora:
Mònica Balltondre Pla (iHC-UAB)
Silvia Levy Lazcano (CSIC)
Sònia Sánchez-Busqués (CORE Salut Mental UAB)
Ivan Sánchez-Moreno (Grup d’Història de Nou Barris)
Queralt Solé Barjau (UB)
Edgar Vinyals Rojas (Coordinació PMD-SM)