Coneix el centre

'Hi ha molts conceptes adquirits al cicle que em faciliten la meva feina'

Adrià Roger Lacosta

Durant el cicle formatiu de grau superior en Comerç Internacional, l’Adrià Roger Lacosta va entrar a fer pràctiques d’exportació a l’empresa Electricfor de Rubí. Després de titular-se a l'estiu, l’empresa li va oferir la possibilitat de quedar-se al departament de logística i compres: “era un tema que m’agradava i, com que van confiar en mi, vaig acceptar i n’estic molt content”.

03/11/2023

  • Per què vas decidir estudiar Comerç Internacional?

Quan vaig acabar els meus estudis de batxillerat no tenia gaire clar per on tirar. Sempre m’havia agradat la idea dels negocis i, buscant opcions, vaig trobar el CFGS en Comerç Internacional de la FUAB. Em va cridar l’atenció que era general, i hi havia assignatures de molts tipus, com ara màrqueting o logística. També em va atraure el fet que s’ofereixen molts idiomes (anglès, francès i xinès comercial), que crec que són importants per al dia de demà i per al món laboral.

  • Com valores el fet que s’imparteixi al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona?

Tot suma. Quan estudies a un campus universitari l’ambient és diferent i, els professors, que també són de l’àmbit universitari, són un valor afegit i un factor molt positiu.

  • Com definiries la teva experiència estudiant aquests dos anys?

Ha sigut molt bona. Sempre hi ha alguna dificultat o alguna etapa més difícil, com ara la setmana d’exàmens, que és bastant dura. Però considero que he superat el cicle amb bona nota i estic molt content.

  • Què destacaries d’aquest cicle?

A part dels idiomes, que eren un dels aspectes més rellevants per a mi, penso que els professors són molt propers i sempre et volen ajudar. Si tens qualsevol dubte, te l'expliquen... I una altra experiència molt interessant és el programa Forma’t al Port -jo només el vaig poder fer el primer any-, on vas al port de Barcelona i surts amb golondrina per veure totes les instal·lacions i t’expliquen com funciona tota la logística. Al segon curs, els meus companys han viatjat a Roma, i m’han explicat que és una experiència única, on s’aprèn molt.

  • Un cop titulat, ja vas començar a treballar a Electricfor, l’empresa on vas fer la teva estada formativa.

Sí, jo vaig fer les pràctiques al departament d’exportació d’Electricfor, una empresa especialitzada en resistències elèctriques calefactores i equips d'escalfament. Quan portava gairebé dos mesos, em van dir que el meu perfil els encaixava, i que necessitaven una persona per al departament de logística i compres. Era un tema que m’agradava i, com que van confiar en mi, vaig acceptar i n’estic molt content.

  • Pots aplicar a la teva feina els coneixements que has après al cicle?

Sí. Vam tenir una assignatura de logística, que és l’àmbit que més toco ara mateix. Hi ha molts conceptes que em faciliten la feina gràcies al que he adquirit al cicle.

  • Has pensat a continuar formant-te?

Continuar formant-se és ideal per a qualsevol persona. M’agradaria reforçar els idiomes i saber-ne algun més, tot i que considero que tinc un bon nivell per relacionar-me a escala professional. El cicle també és general i té moltes assignatures diverses, on agafes conceptes de màrqueting, de logística, de negociació... Però també és interessant ara especialitzar-se en alguna cosa, per exemple màrqueting, per tenir-ne un coneixement més ampli i profund.