Mobilitat i transports

Apps de Mobilitat

En l'actual context de la Societat del Coneixement, la innovació i les tecnologies esdevenen els principals motors de desenvolupament. Per aquest motiu, la competitivitat territorial és impulsada per la capacitat d'innovació i intel·ligència local de les ciutats. Això ha portat a un nou paradigma en la planificació territorial basat en el nou model de desenvolupament Smart City. Un model de desenvolupament que té per objectiu assolir un model de ciutat eficient, sostenible i integrador actuant de forma multidimensional i utilitzant l'ús de les noves tecnologies.

El Campus de la UAB no ha estat aliè a aquest procés i assumeix les seves responsabilitats al respecte. Així, sorgeix el terme d'Smart Campus com adaptació d'aquest model de desenvolupament a la nostra realitat, el qual s'ha convertit en un eix vertebrador, integral i transversal de la política de la Universitat i, més concretament, en la política sectorial en mobilitat i transport. En aquest context, el concepte Smart Mobility fa referència a una serie de polítiques, iniciatives i accions que tenen per objectiu principal facilitar la mobilitat de les persones usuàries, mitjançant l'increment de la capacitat del transport amb el menor cost econòmic, ambiental i social possible.

En aquest context, les tecnologies juguen un paper rellevant per a assolir els objectius de la mobilitat intel·ligent. A continuació, es faciliten les aplicacions que des de la UAB s'han desenvolupat. Són gratuïtes i de lliure accés per tota la Comunitat Campus.

 

Busos UAB

App que facilita la mobilitat dins el Campus amb autobús. Permet saber el temps restant de pas per parada, les línies i les parades més pròximes. 

App&Town UAB

App que permet saber com arribar al Campus de la UAB o com moure's pel seu interior, en qualsevol dels mitjans de transport disponibles.

Cotxe-Compartit UAB

Vols compartir cotxe per a venir a la UAB? Entra a la plataforma i troba companys i companyes de viatge!

App&Town

Mostra la millora ruta per a accedir al Campus en qualsevol dels mitjans de transport disponibles, tenint en compte les possibles incidències del dia.

AMB Mobilitat

App gratuïta que permet planificar el teu viatge en transport públic i bicicleta segons les necessitats del teu recorregut. 

Mou-te

Cercador de rutes, promogut per la Generalitat, que permet consultar itineraris i horaris de ferrocarril, autobús urbà i interurbà de tota Catalunya.