Vés al contingut principal

Els projectes europeus SO-CLOSE i TRACTION presenten les seves eines digitals i artístiques per combatre l'exclusió social

Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

Els projectes de recerca i innovació SO-CLOSE (coordinat des de la UAB) i TRACTION (liderat per l'empresa catalana Vicomtech i amb participació de la UAB) presentaran els seus principals resultats dimecres 30 de novembre a les 10:00 hores a la seu de la Comissió Europea a Barcelona.

Ambdues iniciatives han estat finançades a través del programa Horitzó 2020 de la Unió Europea i comparteixen el propòsit de contribuir a consolidar els museus i les institucions culturals com a espais de cocreació cultural digital sostenible.

L'acte és obert al públic i s'adreça especialment a persones vinculades amb organitzacions i institucions culturals i artístiques o de l'àmbit social i administracions públiques.

Sobre els projectes
  • SO-CLOSE, centrat en l'experiència de les persones refugiades, ha desenvolupat eines digitals d’accés obert que es poden fer servir amb finalitats educatives o de documentació. A l'acte es presentaran versions de les eines realitzades amb informació i experiències migratòries genuïnes, cocreades per professionals del món acadèmic i digital, i persones refugiades i migrades que van determinar les seves pròpies necessitats, expectatives i possibilitats a l’hora de triar les eines a desenvolupar. Consulteu el Memory Centre Platform de SO-CLOSE: https://bit.ly/socloseMCP
  • TRACTION, per la seva banda, ha explorat l'ús de la tecnologia com a element crític en la cocreació d'òperes entre professionals i comunitats diverses. S'han desenvolupat dues eines tecnològiques principals: El Co-Creation Space, una eina per fomentar la participació, interacció i la discussió durant el procés de cocreació, i el Co-Creation Stage, una eina per permetre representacions de òpera a temps real des de diferents ubicacions i escenaris.

FORMULARI DE REGISTRE

PROGRAMA              

10:00h Benvinguda institucional - Representant de la Comissió Europea a Barcelona

10:15h Presentació de resultats dels projectes SO-CLOSE i TRACTION

  • Javier Rodrigo, coordinador del projecte SO-CLOSE.
  • Mikel Zorrilla, coordinador del projecte TRACTION.

10:40h Col·loqui

  • Ana Pérez-Muelas (Museu Memorial de l’Exili - MUME)
  • Irene Calvís (Gran Teatre del Liceu)
  • Javier Rodrigo (UAB)
  • Mikel Zorrilla (Vicomtech)

11:30h Cloenda