Vés al contingut principal

Acte de cloenda de la Universitat a l'Abast

Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

L'acte de cloenda de la Universitat a L'Abast, el proper 14 de juny, el presentarà i conduirà el rector de la UAB, Javier Lafuente Sancho.

A les 17 h intervindrà la professora Margarita Freixas Alàs, degana de la Facultat de Filosofia i Lletres. 

Després,el poeta i antic professor del departament de Filologia Catalana, Miquel Desclot, oferirà la conferència "Utilitat del llenguatge poètic”.

A les 18,45, es tancarà ’acte a càrrec del rector de la  i a les 19.15h s'oferirà un aperitiu i copa de cava a l’exterior de la facultat.

Hi assistiran els estudiants dels darrers 2 cursos del programa Universitat a l’Abast així com els responsables de les Aules d’Extensió Universitària vinculades a la UAB, el professorat implicat en el programa i també deganats i administracions de centre. 

El conferenciant Miquel Desclot és llicenciat en Filologia Catalana (Universitat de Barcelona), ha estat professor del Departament de Filologia Catalana de la UAB (1975-1980 i 1982-1991). Lector i professor a la Universitat de Durham (Anglaterra) entre 1980 i 1982. Professor convidat a la Universitat Pompeu Fabra (2007). L’any 1971 publica el seu primer llibre de poesia, Ira és trista passió, i també el seu primer llibre per a infants, El blanc i el negre. Des de llavors ha anat publicant amb regularitat llibres de poesia, de literatura per a infants, de prosa memorialista, d’assaig i de traduccions poètiques i teatrals. Ha escrit sobre música i ha proveït textos per a compositors diversos. L’any 2017 va rebre el premi Ciutat de Barcelona per l’edició i traducció del Cançoner de Francesco Petrarca, i el 2020 el premi Carles Riba pel llibre de poesia Despertar-me qua.