Vés al contingut principal

El projecte ERC Starting Grant CLIMASAT estrena web

10 oct. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El projecte ERC Starting Grant CLIMASAT, liderat per la Dra. Gemma Cirac-Claveras, estrena web: https://projectclimasat.eu/

Logo_CLIMASAT_IHC

El projecte ERC Starting Grant CLIMASAT, Remote-sensing Satellite Data and the Making of Global Climate in Europe, 1980s-2000s, liderat per la Dra. Gemma Cirac-Claveras, estrena web: https://projectclimasat.eu/
El projecte està finançat per la Unió Europea i a la nova web hi podreu trobar les seves activitats, els seus darrers resultats així com l'equip que el configura.
La Dra. Gemma Cirac-Claveras és la directora d'Investigació del departament de Filosofia de la UAB  (àrea Història de la Ciència). Física de formació i doctora en Història de la Ciència a l’Ecole des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris). Ha treballat al Centre Alexandre Koyré (Paris), al Centre National d'Études Spatiales (Toulouse), a l’Institut Pierre Simon Laplace (Paris), al National Air and Space Museum (Washington DC), al Laboratoire Techniques, Territoires et Sociétés (Marne), a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat Oberta de Catalunya.

La seva recerca explora la història de la tecnologia d’observació de la Terra per satèl·lit. En particular, la història de l’entramat de tècniques, sabers, pràctiques, institucions, actors i idees, involucrades en la producció, circulació i ús de dades generades per satèl·lit, i les dinàmiques de poder que articulen, així com les seves implicacions ambientals, socials i polítiques.

Entre altres, ha rebut premis de la NASA i de la History of Science Society (2015), de l’American Institute of Physics (2016), de l’European Space Agency (2017),  i de l’International Committee for the History of Technology (2016 i 2021) i des del 2022 és IP del ERC Starting Grant CLIMASAT.

Podeu saber més sobre la recerca de la Dra. Gemma Cirac-Claveras, clicant al seu perfil de recerca UAB  i si voleu contactar amb ella ho podeu fer a través del seu correu electrònic.

 

Dins de