Benestar Animal
Data: 6 de febrer de 2025.
Lloc: Facultat de Veterinària de la UAB.
Inscripcions: obertes fins al 29 de novembre.
Places limitades. S'assignaran per ordre d'inscripció. Màxim 1 grup classe per centre (25 estudiants màxim).
Activitat gratuïta.
Els centres seleccionats rebran una carta de compromís que requerirà la signatura de la direcció del centre.
Inscripció tancada
La Facultat de Veterinària UAB conjuntament amb el Programa Argó de l'ICE de la UAB, organitzen un taller sobre Benestar Animal adreçat a l'alumnat de 1r i 2n de Batxillerat. L'activitat tindrà lloc el 6 de febrer de 2025 a la Facultat de Veterinària UAB i constarà de dues parts: una visita a les granges de la Facultat de Veterinària de la UAB i una conferència sobre benestar animal a càrrec de Pol Llonch, investigador postdoctoral Ramon y Cajal del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB.
En la visita a les granges de la UAB l’alumnat podrà entendre com la tecnologia digital pot ajudar en l’avaluació del benestar animal i com això es reflecteix en el dia a dia d’una granja. Es veuran alguns exemples d’animals de granja i alguns sensors que ajuden al seu control.
La part de visites estaran programades en dos horaris diferents A i B, que haureu de triar al formulari d’inscripció. Els centres inscrits l'horari A faran les visites a les 10 h i després la sessió conjunta (conferència) a les 11 h, mentre que els centres inscrits a l’horari B faran primer la sessió conjunta (conferència) a les 11 h i, posteriorment, les visites a les 12.15 h.
TORN A
- 9.45 h Recepció dels grups.
- 10 a 11 h Visita a les granges.
- 11 a 12.15 h Conferència a càrrec de Pol Llonch, investigador postdoctoral Ramon y Cajal del Departament de Ciència Animal i dels Aliments.Títol: “En què ens poden ajudar les noves tecnologies per avaluar el benestar dels animals?”. El benestar dels animals domèstics preocupa cada cop més a la societat. Per poder tenir cura dels animals d’una manera apropiada, un requisit indispensable és tenir informació sobre com es troben i com es comporten els animals. L’aparició de tecnologies de sensors ‘smart’, com els que tenim en el nostre telèfon mòbil, permeten conèixer algunes variables que poden ajudar-nos a saber com estan els animals. Sensors de temperatura del cos, de la freqüència cardíaca, d’activitat o fins i tot de les emocions, permeten que puguem saber d’una manera molt detallada l’estat dels animals. Durant aquesta xerrada explorarem les tecnologies que s’han desenvolupat darrerament en animals de granja i de companyia i la informació que en podem extreure, així com el potencial que té aquesta informació per millorar la vida dels animals que tenim cura.
- 12.15 h Cloenda de l’activitat.
TORN B
- 10.45 h Recepció dels grups.
- 11 a 12.15 h Conferència a càrrec de Pol Llonch, investigador postdoctoral Ramon y Cajal del Departament de Ciència Animal i dels Aliments.Títol: “En què ens poden ajudar les noves tecnologies per avaluar el benestar dels animals?". El benestar dels animals domèstics preocupa cada cop més a la societat. Per poder tenir cura dels animals d’una manera apropiada, un requisit indispensable és tenir informació sobre com es troben i com es comporten els animals. L’aparició de tecnologies de sensors ‘smart’, com els que tenim en el nostre telèfon mòbil, permeten conèixer algunes variables que poden ajudar-nos a saber com estan els animals. Sensors de temperatura del cos, de la freqüència cardíaca, d’activitat o fins i tot de les emocions, permeten que puguem saber d’una manera molt detallada l’estat dels animals. Durant aquesta xerrada explorarem les tecnologies que s’han desenvolupat darrerament en animals de granja i de companyia i la informació que en podem extreure, així com el potencial que té aquesta informació per millorar la vida dels animals que tenim cura.
- 12.15 a 13.15 h Visita a les granges.
- 13.15 h Cloenda de l’activitat.
L'activitat té una durada estimada de 2 hores.
Informació complementària
