Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Aprenentatge Servei

Entitats convocades a presentar propostes per a resoldre a través de TFG necessitats socials i ambientals (ApS)

07 feb. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Oberta la convocatòria perquè entitats socials o ambientals puguin presentar propostes perquè alumnat de la UAB faci els seus Treball de Fi de Grau amb metodologia Aprenentatge Servei. Enguany, s’incorpora una nova via per abordar reptes i necessitats del territori: l’Aprenentatge Basat en Reptes (ABR).

Grup de professorat universitari visita una entitat social que col·labora amb l'ApS

L’Aprenentatge Servei (ApS) és una proposta educativa on els estudiants es formen mitjançant la participació en un projecte orientat a resoldre una necessitat real en una comunitat i millorar, així, les condicions de vida de les persones o la qualitat del medi ambient.

Aquest comporta la identificació d'una necessitat social, ambiental o cultural, la intervenció per resoldre aquesta necessitat i un procés de reflexió que permeti connectar l'experiència pràctica amb els coneixements teòrics i que promogui la presa de consciència i posició en l’entorn social.

Per tal que aquests projectes siguin reals, demanem a diferents entitats que, mitjançant aquest formulari, ens enviïn necessitats que tinguin perquè un/a estudiant de la UAB els pugui resoldre mitjançant el seu TFG.

En aquest vídeo podeu veure a l’Eloi Casanovas, graduat en Educació Primària i autor d'un TFG en ApS; l'Oriol Lozano, alcalde de Palau-Solità i Plegamans, ajuntament col·laborador amb el projecte; i la Laura Palou, coordinadora de la CORE d'Educació i Ocupabilitat de la UAB, que expliquen l’experiència realitzant un TFG amb metodologia ApS a la UAB.

Aprenentatge Basat en Reptes

Enguany, a més dels TFG amb metodologia ApS, també es podrà respondre a necessitats socials a través de l’Aprenentatge Basat en Reptes (ABR), el qual té una metodologia pròpia i un calendari i implicacions i característiques diferents a l’ApS. La principal diferència és que, en l’ABR els reptes es podran treballar en assignatures o extracurricularment, mentre que els ApS s’abordaran majoritàriament en el marc del Treball de Fi de Grau (TFG).

Podeu trobar més informació en aquesta guia, a la pàgina web de l’Oficina ApS, o enviant un correu electrònic a aprenentatge.servei@uab.cat .

Dins de