Torna el festival de divulgació “10alamenos9”

El campus de la UAB acollirà el proper 25 d’abril la segona edició del festival de divulgació de la nanociència i la nanotecnologia, amb exposicions, tallers, conferències i portes obertes als laboratoris.

20/04/2017

L’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la Facultat de Ciències de la UAB, l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) i el sincrotró ALBA participaran en el II Festival de Nanociència i Nanotecnologia “10alamenos9”.

El Festival pretén, d’una forma amena i emocionant, apropar tots els públics a la escala nanomètrica (un nanòmetre és la milmilionèsima part d’un metre, “10 a la menys 9” metres) i els seus efectes. S’hi duran a terme tallers, seminaris i altres activitats amb l’objectiu de compartir la importància i l’impacte de la nanociència i la nanotecnología en la nostra societat.

Les activitats al campus de la UAB, tindran lloc el proper dimarts 25 d’abril, dirigides principalment a l’alumnat de primer de batxillerat, amb tallers demostratius i visites a la UAB, l’ICN2, l’IMB-CNM, l’ICMAB-CSIC, una xerrada sobre la nanotecnologia a càrrec del professor Stephan Roche de I’ICN2 i una taula rodona amb alumnes i ex-alumnes del grau de nanociència i nanotecnologia de la UAB com a ponents de la mateixa. El dimecres, dia 26 d’abril, a les 19h, la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (C/ Castellví 8, Sant Cugat), acollirà el seminari “Nanociència i nanotecnologia: Com arriben a la nostra vida quotidiana?”, amb la participació d’Anna Larromaine (ICMAB), Francesc Pérez (IMB-CNM) i Neus Domingo (ICN2).

Les jornades, d’àmbit estatal, finançades per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i patrocinades per BASF (patrocinador principal) i Sesderma, tenen diverses seus. A Catalunya també acolliran activitats del festival la Universitat de Barcelona, CosmoCaixa i Biblioteques de Barcelona, així com el Museu de Gavà. També s'hi organitzaran activitats a Saragossa (Institut Universitari de Nanociència d'Aragó i CSIC), a Donosti (NanoGUNE) i a Madrid (CSIC i xarxa NANODYF). En total, s'espera que hi participin més de 5.000 persones, unes 2.000 a Barcelona, entre públic general, estudiants i professionals.

Programa d’activitats:
http://10alamenos9.es/es/congreso-de-nanotecnologia/

 

Notícies relacionades

Èxit de participació a la Nit de la Ciència de Sabadell

L’acte central de la Nit de la Ciència de Sabadell va omplir dijous passat, dia 18 de maig, l'Auditori Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell. En el decurs de l’acte es van presentar els contractes de recerca del projecte europeu P-SPHERE vinculats a l’àmbit de la salut. Llegir més

Orquídia Abellera de mirall (Ophrys Speculum).

Augmenten les espècies d'orquídees identificades al campus

Després de la "Jornada de descoberta i prospecció" que va fer el Grup Orquidològic de Catalunya,  s'han trobat quatre noves espècies d’orquídies al Campus de la UAB, que se sumen a les 8 espècies fins ara identificades en aquest espai. Des del 2010 existeix un grup de treball en jardineria a la UAB que treballa per preservar les orquídees silvestres al campus. Llegir més

Totes les notícies