Torna el festival de divulgació “10alamenos9”

El campus de la UAB acollirà el proper 25 d’abril la segona edició del festival de divulgació de la nanociència i la nanotecnologia, amb exposicions, tallers, conferències i portes obertes als laboratoris.

20/04/2017

L’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la Facultat de Ciències de la UAB, l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) i el sincrotró ALBA participaran en el II Festival de Nanociència i Nanotecnologia “10alamenos9”.

El Festival pretén, d’una forma amena i emocionant, apropar tots els públics a la escala nanomètrica (un nanòmetre és la milmilionèsima part d’un metre, “10 a la menys 9” metres) i els seus efectes. S’hi duran a terme tallers, seminaris i altres activitats amb l’objectiu de compartir la importància i l’impacte de la nanociència i la nanotecnología en la nostra societat.

Les activitats al campus de la UAB, tindran lloc el proper dimarts 25 d’abril, dirigides principalment a l’alumnat de primer de batxillerat, amb tallers demostratius i visites a la UAB, l’ICN2, l’IMB-CNM, l’ICMAB-CSIC, una xerrada sobre la nanotecnologia a càrrec del professor Stephan Roche de I’ICN2 i una taula rodona amb alumnes i ex-alumnes del grau de nanociència i nanotecnologia de la UAB com a ponents de la mateixa. El dimecres, dia 26 d’abril, a les 19h, la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès (C/ Castellví 8, Sant Cugat), acollirà el seminari “Nanociència i nanotecnologia: Com arriben a la nostra vida quotidiana?”, amb la participació d’Anna Larromaine (ICMAB), Francesc Pérez (IMB-CNM) i Neus Domingo (ICN2).

Les jornades, d’àmbit estatal, finançades per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i patrocinades per BASF (patrocinador principal) i Sesderma, tenen diverses seus. A Catalunya també acolliran activitats del festival la Universitat de Barcelona, CosmoCaixa i Biblioteques de Barcelona, així com el Museu de Gavà. També s'hi organitzaran activitats a Saragossa (Institut Universitari de Nanociència d'Aragó i CSIC), a Donosti (NanoGUNE) i a Madrid (CSIC i xarxa NANODYF). En total, s'espera que hi participin més de 5.000 persones, unes 2.000 a Barcelona, entre públic general, estudiants i professionals.

Programa d’activitats:
http://10alamenos9.es/es/congreso-de-nanotecnologia/

 

Notícies relacionades

L'exposició "El sexe a l'Època Romana" arriba a la UAB

La Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB acollirà, del 5 d'abril al 15 de juny, una exposició que desvetlla els aspectes més íntims de la vida dels romans, a través d’una selecció d’una vuitantena de peces procedents de col·leccions arqueològiques catalanes i de les imatges i dels textos llatins més suggeridors. Llegir més

Participa a la V edició del concurs de relats eròtics

La celebració de Sant Jordi al Campus comptarà un any més amb el concurs de relats eròtics de la FAS. Les persones que participin en les categories de prosa, poesia o piulada poden guanyar nombrosos premis relacionats amb l’erotisme i la sexualitat. Es podran enviar els textos fins el 16 d’abril. Llegir més

Totes les notícies