Sala de premsa Premsa i mitjans

La Comissió Econòmica del Consell Social de la UAB aprova que la universitat participi en l’Institut d’Economia de Barcelona

Logotip del Consell Social de la UAB
La UAB s’incorporarà a l’Institut d’Economia de Barcelona (IEB). Hi ha donat llum verd la Comissió Econòmica del Consell Social de la universitat, reunida el 20 de desembre sota la presidència de Tania Nadal, que també és vicepresidenta de l’òrgan col·legiat de participació de la societat en la UAB. L’IEB és un centre de recerca en economia que té com a objectius “fomentar i divulgar la investigació en economia, així com contribuir al debat i a les preses de les decisions de política econòmica”.

22/12/2017

Creat l’any 2001 en el si de la Universitat de Barcelona (UB) i reconegut per la Generalitat de Catalunya, l’IEB va rebre un important impuls l’any 2008 amb la constitució de la Fundació IEB (participada per Abertis, Applus, Gas Natural Fenosa, La Caixa, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona, i a la qual, des de 2014, s'ha incorporat, també, la UB).

A partir d’un ordre del dia extens, la mateixa Comissió ha aprovat diversos preus d’estudis i tarifes de serveis de l’Autònoma. Concretament ha establert els preus del màster en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga (especialitat Recerca en Musicologia i Educació Musical), i dels màsters universitari per a estudiants estrangers no residents i no nacionals d’estats membres de la UE per al curs 2018-2019.

Les tarifes aprovades per la Comissió Econòmica del Consell Social de la UAB són les del Servei de Llengües per a aquest curs, i les del 2018 dels serveis d’Activitat Física (SAF-UAB) i Cientificotècnics, dels Laboratoris de Prestació de Serveis, dels instituts i centres de recerca propis, i del Laboratori de Làmines Primes.

En la mateixa sessió, la comissió ha informat el seu Ple per a l’aprovació, si escau, d’aquestes mesures: les modificacions de crèdit del seu propi pressupost, la simplificació del procediment d’aprovació de despeses pluriennals, els criteris bàsics de la pròrroga del pressupost 2017 de l’Autònoma fins a l’aprovació del nou, la cessió de l’ús d’uns terrenys a LGAI Technological Center, la dissolució i liquidació de la Fundació Privada Gespa i l’ampliació de capital de les societats SIGMA, Gestió Universitària, AIE, i Vila Universitària SL.

Finalment i en exercici de la funció de control de gestió pròpia del Consell Social, la mateixa reunió de la seva Comissió Econòmica ha fet seguiment de l’execució del pressupost per a l’exercici en curs; ha rebut informació sobre les condicions financeres de les operacions de crèdit a curt termini amb Caixa d’Enginyers; ha aprovat les modificacions de crèdit del pressupost de la universitat a 30 de novembre, i n’ha autoritzat una despesa pluriennal: la contractació per part de l’Àrea de Recerca de l’eina per a la gestió de la recerca universitària per un import total de 514.250 euros, que es desemborsarà entre el 2018 i el 2019.