Els estudiants de secundària s'apropen a la UAB a l'estiu

EstadesRecercaArgo

Fins a mitjans de juliol més de 300 estudiants de secundària d'instituts de tot Catalunya realitzaran diferents activitats a la UAB: d'una banda, els cursos de les estades d'estiu, i d'altra, les estades de recerca (programa Argó). L'ICE organitza aquestes estades que s'han iniciat el 26 de juny.

22/06/2017

A més dels estudiants del Campus Ítaca, entre 160 i 170 estudiants pariciparan a les Activitats d'Estiu, i 140 a les Estades de recerca (Programa Argó) a la UAB, des de finals de juny i fins a mitjans de juliol.

A més dels estudiants que participen en el Campus Ítaca, també hi ha altres alumnes d'instituts i centres de secundària que segueixen cursos i activitats lectives al campus durant aquest estiu.

Es tracta d'activitats les organitza l'institut de Ciències de l'Educació de la UAB. D'una banda, el programa Activitats d'Estiu per a estudiants de secundària portarà entre 160 i 170 alumnes de 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius a la UAB.

Amb una setmana de durada els estudiants -que s'han matriculat a títol individual, per lliure- cursaran fins el 14 de juliol cursos de diferents disciplines. Per la primera setmana, del 26 al 30 de juny es faran aquests cursos:

-Física i Quimímica quotidiana per entendre el que passa al nostre voltant, a la Facultat de Ciències de l'Educació
-Descobrint el Dret a la UAB, a la Facultat de Dret.
-Eines per analitzar les dades: Aplicació als treballs de recerca, a la Facultat de Ciències.
-Cas obert. Investigació antropològica, a la Facultat de Biociències
-Fes-te la teva pròpia app, a l'Escola d'Enginyeria
-Descobrint el món de la nanociència, a l'Intsitut Català de Neurociències.
-Neurociència: descobrint el cervell, a la Facultat de Psicologia.

Altres cursos es faran la setmana del 3 al 7 de juliol, i una tercera tanda serà del 10 al 14 de juliol.

Estades de Recerca
D'altra banda banda, el Programa Argó ha donat el seu tret de sortida a les estades de recerca que faran 140 estudiants de secundària de diferents centres i instituts, fins al 13 de juliol.

L'inici de les estades va ser el passat dilluns, 26 de juny, en un acte a l'Edifici Rectorat, que va incloure una xerrada del degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Joan Carbonell, titulada "When nobody can decide for you. Light and shadows of higher education".

Aquestes estades permeten als estudiants apropar-se a l'àmbit universitari i al camp de recerca que desitgin conèixer i introduir-se en la recerca en un lloc del campus on faran pràctiques i treballs. Compten amb l'assessorament del professorat que els acull.

Les estades Argó tenen una durada global d'unes 50 hores. La UAB ofereix així als estudiants de 1er de batxillerat orientació de primera mà per prendre deicsions sobre el seu futur acadèmic i professional alhroa que se'ls ofereix la possibilitat d'iniciar durant l'estada el treball de recerca en un tema relacionat amb el lloc on es fan les activitats. 

Notícies relacionades

Totes les notícies