Sala de premsa Premsa i mitjans

El Consell Social de la UAB tracta que el Centre d’Història de la Ciència es converteixi en un institut de recerca propi

CEHICbis
La proposta és que el Centre d’Història de la Ciència (CEHIC-UAB) es converteixi en l’Institut d’Història de la Ciència i es reconegui, d’aquesta manera, com a institut d’investigació propi de l’Autònoma. Aquest és un dels acords més rellevants que s’han pres en la Comissió Acadèmica del Consell Social de la UAB celebrada el 13 de febrer amb la presidència de Moisès Amorós, una decisió subjecta, encara, al vistiplau final per part del Ple del Consell. En la mateixa sessió, la comissió ha acordat aconsellar al Ple que declari extingit el centre i aprovi la proposta de reglament del nou institut.

15/02/2018

Des de la creació, el 1983, del Seminari d’Història de les Ciències, fins a la seva transformació en Centre d’Estudis d’Història de les Ciències (1995) i la seva conformació actual com a centre d’estudi i de recerca, el CEHIC s’ha consolidat com un eix fonamental en la recerca, l’ensenyament i la divulgació de la història de la ciència, la tecnologia i la medicina al país. Les seves tasques van des de la recerca històrica i la docència en els diferents cicles universitaris, fins a diverses activitats relacionades amb la disciplina, com ara la conservació del patrimoni científic i la promoció del diàleg públic sobre temes relacionats amb la ciència contemporània.

En la mateixa reunió, la Comissió Acadèmica del Consell Social de la UAB també ha decidit recomanar al Ple de l’òrgan col·legiat que aprovi la participació de l’Autònoma, a través de la Facultat de Biociències, en el grau en Bioinformàtica, ja existent, que coordina la UPF i en el qual també col·laboren la UPC i la UB, d’una banda. I, de l’altra, recomanar al Ple que validi la presència de l’Autònoma en el màster universitari en Gestió d’Àrees de Muntanya, una titulació emergent en què intervenen, també, la UdL, que el coordina, la UdG, la UB i la URV.

En un altre ordre de coses, la Comissió Acadèmica de l’òrgan col·legiat ha aprovat, de manera indefinida, els vuit aspectes a valorar en la selecció de les candidatures individuals i col·lectives de la UAB per a la Distinció Jaume Vicens Vives, atorgada pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), a partir de la pròxima convocatòria.

En la mateixa sessió de treball del 13 de febrer, s’han debatut, també, els recursos de permanència de dos estudiants del grau de Medicina i del màster universitari en Recerca i Innovació en Cures Infermeres, respectivament, per tal d’emetre’n els informes corresponents a la rectora un cop valorada tota la documentació.

Els membres de la Comissió Acadèmica del Consell Social de la UAB han rebut, finalment, informació sobre la distribució i assignació per departaments de les beques de col·laboració en departaments convocades pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport; sobre la matriculació a l’Autònoma per a aquest curs, i sobre la relació de màsters universitaris desprogramats.