Sala de premsa Premsa i mitjans

Albert Esteve, escollit per investigar sobre noves formes familiars

AlbertEsteve
El Consell de l’International Union for the Scientific Study of Population-IUSSP ha creat un nou panell científic sobre noves i emergents formes de família al món, en el que ha escollit al director del Centre d'Estudis Demogràfics (CED) i professor de la UAB, Albert Esteve, com a membre.

13/09/2017

Albert Esteve ha estat escollit com a reconeixement a la seva recerca en l’àmbit de les “Noves formes familiars”.

L’objectiu principal del nou panell de recerca és abordar els canvis en la formació familiar, des d’una perspectiva internacional i avaluar les conseqüències per a les poblacions i les societats.

Albert Esteve ha estat escollit com a reconeixement a la seva experiència i treball realitzat en l’àmbit de les “Noves formes familiars”.

En el marc d’aquest panell “New and Emerging Family Forms around the Globe”- IUSSP, el Centre d’Estudis Demogràfics està organitzant un Workshop, que tindrà lloc del 20 al 23 de març de 2018.

Aquest Panell científic -que dirigeix Brienna Perelli-Harris, de la Universitat de Southampton, el formen, a més d'Albert Esteve, Maria Midea M.Kabamalan, de la Universitat de Filipinies, James Raymo, de la Universitat de Wisconsin a Madison, i Sharon Sassler, de la Universitat de Cornell.

Albert Esteve, demògraf i investigador
Albert Esteve Palós, demògraf i investigador, és director del Centre d’Estudis Demogràfics (CED) i professor associat a la UAB. Llicenciat en Geografia i Doctorat en Demografia per la UAB amb una tesi sobre en el Nomenclàtor del Censos de Població i la seva aplicació a l’estudi del poblament a Catalunya.

Ha realitzat estades de recerca a la Universitat de Minnesota, a l’Institute National d’Études Démographiques a París i a la Universitat de Princeton. Ha estat becari del Departament de Geografia de la UAB dins del programa de Formació de Professorat Universitari i becari del programa Ramon i Cajal al CED. Ha obtingut finançament per la recerca dels Pla Nacional d’I+D del govern espanyol, de la Generalitat de Catalunya i del 6e i 7e programes marc de la Unió Europea. L’any 2009 va obtenir el projecte WorldFam, un Starting Grant finançat per l’European Research Council.

També destaca la seva participació en projectes d’infraestructures de recerca, en particular en l’armonització i difusió de microdades dels Censos de Població, feina que realitzà amb estreta col·laboració amb el Population Center de la Universitat de Minnesota. Ha publicat nombrosos artícles i capítols de llibres, alguns d’ells en revistes com Population Development Review, Demography, International Migration Review o Demographic Research.

Investiga aspectes relacionats amb la formació de la parella, mercats matrimonials i l’estructura de les llars, tant a escala estatal com mundial.