Sala de premsa

Vols passar una Festa Major diferent? Fes-te Agent de Salut

Agents Salut FM

El Programa de Salut de la FAS impulsa un nou taller formatiu intensiu per als/les estudiants que vulguin convertir-se en Agents de Salut i actuar com a tals durant la Festa Major de la UAB 2019, que serà el 7 de novembre.

24/07/2019

Vols passar una Festa Major diferent? T’has plantejat tenir un rol actiu en promoure una festa més saludable? Tens inquietuds en l’àrea de la Salut? Vols saber més sobre els efectes de les drogues en l’organisme? Vols poder construir relacions sexo-afectives més sanes? Vols adquirir eines de resposta a agressions masclistes i lgtbfòbiques en context de festa? Per tot això i molts motius més, t’animem a formar-te amb el Programa de Salut de la FAS a inicis del proper curs 2019-20. 

El taller “Eines per ser Agent de Salut al Xiringu de la Festa Major de la UAB” busca augmentar la implicació dels/les joves mitjançant la metodologia peer to peer o d’igual a igual; promoure la reducció de riscos en un context d’oci nocturn; i proporcionar els coneixements teoricopràctics i competències que aquesta tasca requereix en matèria de sexo-afectivitat i de drogues i consums joves (amb coneixement de les substàncies i els seus efectes).  

En quatre sessions teòriques presencials i una sessió pràctica fent d’Agent de Salut al Xiringu de la Festa Major de la UAB 2019, es tractaran diferents temàtiques relacionades amb la tasca preventiva i de reducció de riscos dels Agents de salut en context de festa i oci universitari. En cada sessió hi participen ponents especialistes en els diferents camps, com tècnics de salut de diferents entitats del territori i de la UAB. 

El taller es realitzarà els dies 22, 24, 29 i 31 d’octubre en horari de tarda (15:30-17:30h) a la Sala Polivalent de l’Edifici Àgora i el 7 de novembre durant la Festa Major (llocs i horari a definir). Té un cost de 25€ i és compensable amb 1 crèdit ECTS en cas que s’acompleixin els requisits d’avaluació (assistència al 100% de les sessions teòriques o a un 80% degudament justificat; participació obligatòria a la sessió pràctica durant la Festa Major UAB; i entrega d’una memòria final abans del 18 de novembre). 

El programa (provisional) el trobeu aquí. Per inscriure’t, cal emplenar aquest formulari.