Sala de premsa

Pica pica divulgatiu del voluntariat europeu

Pica pica divulgatiu del voluntariat europeu

El 10 de desembre es durà a terme un acte per donar a conèixer el Cos Europeu de Solidaritat que permet que joves de 18 a 30 anys facin voluntariat i col·laborin en projectes que beneficiïn comunitats i ciutadans d’Europa.

21/11/2019

El 10 de desembre a les 13h a la Sala annexa de l’Hotel d’entitats (Plaça Civica) la FAS organitza un acte l’acte per donar a conèixer el Cos Europeu de Solidaritat (CES).  El format serà de xerrada - pica pica i les persones assistents podran conèixer experiències respecte al CES i resoldre dubtes. En aquest sentit, hi intervindran dos estudiants de la UAB que van participar el curs passat en el programa i que explicaran les seves vivències.

Cos Europeu de Solidaritat 

El COS és una iniciativa de la Comissió Europea que s’encercla dins del marc de l'Estratègia Europea de Joventut 2019-2027 que aprofundeix en l’itinerari educatiu i formatiu de la gent jove. El descobriment de nous horitzons i l’adaptació a altres cultures, mitjançant activitats de voluntariat, possibiliten l’aprofundiment personal i social.

Les persones participants reben suport lingüístic, formació i tutoria. A més, les despeses del viatge d’anada i tornada al lloc estan coberts, així com la manutenció, l’allotjament i la cobertura de l’assegurança durant l’exercici de l’activitat. Els projectes duren entre dos mesos i un any.
El Cos Europeu de Voluntariat compta amb una xarxa de projectes que treballen en diferents àmbits d’incidència en la societat. Els que hi participin podran realitzar projectes d’inclusió, acollida i integració de persones refugiades i migrants, relacionats amb el medi ambient i la protecció de la naturalesa, de suport a la salut i el benestar general, relacionats amb l’educació no formal, entre d’altres.

El COS et permet participar en activitats de voluntariat, organitzar un projecte solidari amb un grup de mínim cinc persones o realitzar pràctiques i treballar en el sector del voluntariat.
Si ets estudiant de la UAB i t’interessa el programa vine a la xerrada, dirigeix-te a la FAS: fas.voluntariat@uab.cat o consulta la fitxa informativa del Cos Europeu de Solidaritat.