Sala de premsa

Oberta la convocatòria de les noves Beques Enginy per a estudiants en situació de refugi

Beques Enginy 2020

S’ha obert la primera convocatòria de les Beques Enginy, un ajut econòmic de la mà de la Fundació Caixa d’Enginyers en el marc de la col·laboració amb la Fundació Autònoma Solidària. 

13/11/2020

En el marc del Programa d’Acollida de Persones en cerca de Refugi, la Fundació Autònoma Solidària treballa per contribuir a la millora de les pràctiques universitàries en favor dels drets de les persones refugiades i desplega una iniciativa integral de suport per a l’accés i la continuïtat als estudis superiors. I en aquesta línia, en el seu compromís vers una societat més justa i cohesionada, la Fundació Caixa d'Enginyers col·labora amb el Programa d'Acollida per fer possible l'obertura de la convocatòria de Beques Enginy 2020-2021.

Les Beques Enginy són uns ajuts econòmics que tenen com a objectiu ajudar als i les estudiants refugiades de la UAB a accedir i seguir els estudis universitaris. Com a iniciativa complementària a les beques #UABRefugi, l’objecte d’aquesta convocatòria és compensar aquelles situacions que dificulten l’evolució acadèmica dels i les estudiants refugiades de la UAB en situació d’especial vulnerabilitat econòmica. L’objectiu final d’aquesta iniciativa és garantir la igualtat de condicions en l’accés a l'educació entesa com a veritable eix d’inclusió dels i les estudiants en situació de refugi a la societat d’acollida així com de desenvolupament del seu potencial i excel·lència a l’àmbit acadèmic, professional i social.

La dotació total de les beques és de 14.000€ i els sol·licitants poden percebre un màxim de 2.000€ per fer servir en transport, material docent, tecnologia, material per les pràctiques curriculars, o altres despeses directament vinculades als seus estudis. Pots consultar la documentació necessària i les bases del programa aquí.