Sala de premsa

Nou taller online sobre emergència climàtica i conflictes al Mediterrani

Taller Mediterrani: construcció de pau i emergència climàtica

Els mesos d’octubre i novembre es durà a terme un taller en modalitat online per tal d’aprofundir en la interrelació entre els conflictes violents i les injustícies ambientals a la regió euro-mediterrània. Els participants obtindran eines per analitzar de manera crítica els reptes relacionats amb la construcció de pau.

06/10/2022

L’entitat Nocavt, que treballa per l’acció no violenta a nivell internacional conjuntament amb la FAS (Fundació Autònoma Solidària) han programat el conjunt de tallers “Mediterrani: construcció de pau i emergència climàtica” per tal que la comunitat universitària de la UAB pugui aprofundir en la interrelació entre els conflictes violents i les injustícies ambientals a la regió euro-mediterrània.

Les condicions meteorològiques extremes han afectat els conflictes armats en els països. No obstant això, es considera que altres impulsors, com el baix desenvolupament socioeconòmic i Institucions febles, tenen una influència substancialment més gran. S'estima que la intensificació d'aquests fenòmens meteorològics augmentarà els riscos futurs de conflicte.

La regió MENA (Orient Mitjà i Nord d'Àfrica) s'està convertint en un dels punts crítics a nivell climàtic a causa de l'empitjorament de les condicions extremes de calor, sequera, aridesa i mala gestió de l'aigua per part de les administracions i multinacionals. Aquestes condicions climàtiques tenen efectes a l'agricultura de subsistència, que és el sector predominant a la regió. El deteriorament de les condicions econòmiques de les regions rurals forçaran els seus habitants a migrar a zones urbanes, provocant desafiaments per al govern de les ciutats.

Al llarg de 7 sessions online (24, 26 d’octubre i 2, 7, 9, 14 i 16 de novembre), de 15:30 a 17:30h, es pretén que les persones participants puguin adquirir eines teòriques i pràctiques per analitzar críticament els reptes relacionats amb la construcció de pau a la regió Euromediterrània a la vegada que puguin comprendre les interrelacions entre conflicte ambiental, conflicte sociopolític i desplaçaments forçosos de població des d’una perspectiva de Drets Humans i Justícia Global.

El curs té un reconeixement de 2ECTS i un cost de 40 euros. Consulteu aquí el programa dels tallers i el formulari per inscriure’s.

Aquesta formació rep el suport de l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament i de l’Ajuntament de Barcelona.