Sala de premsa

Nostrum FAS: una experiència explosiva

Nostrum Desembre 2019

El dissabte 30 de novembre es va celebrar una jornada lúdica de coneixença i de formació que va reunir a bona part de les persones que fan possible la Fundació Autònoma Solidària.

03/12/2019

Dues vegades l’any, l’equip de voluntariat, estudiants en pràctiques i equip tècnic de la FAS es reuneixen al Nostrum, una trobada formativa que es duu a terme fora del Campus de la UAB. 

El Nostrum té com a objectiu conèixer i establir vincles entre les persones que formen part de la Fundació; oferir un espai de reflexió i formació per les persones implicades als programes i motivar i enfortir el compromís del voluntariat cap a la seva tasca diària. Enguany, el Nostrum es va celebrar el dissabte 30 de novembre al Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart, a Barcelona i va comptar amb la participació de més de 70 persones.

La jornada començava amb un seguit d’activitats de benvinguda i coneixença.  Després, durant tres hores es van dur a terme tres tallers formatius de manera paral·lela:

-“Sexualitat, plaer i respecte”. Amb Eva Aguilar. Un taller vivencial on es va aprendre sobre sexualitat i de com viure-la d'una forma conscient i rica. I a la vegada com fer que aquesta experiència sigui respectuosa amb un mateix i amb l'altre.

-“C. Tangana és transsexual”: gènere, performance i construccions identitàries”. Aquesta formació dinamitzada per Griselda Llobet de l’Associació Precarias Empoderadas plantejava una reflexió entorn la diversitat de gènere per parlar de qui som, com ens relacionem i ens reconeixem davant la norma. A més, es va explicar com fer front a les violències que patim i exercim des d’una perspectiva interseccional i mitjançant la pedagogia del Teatre de l'Oprimit.

-“Acompanyar a persones en situació d'exclusió, des de la galàxia Andròmeda”. Amb Eduard Sala. Ens va endinsar en la pregunta de com acompanyar persones en situació d'exclusió quan un/a no és cap fada madrina. Motxilles que pesen tones i actituds que compliquen o que ajuden. Paraules i mirades que impulsen i aixequen... i paraules que esclafen i ofeguen. Vincles i referents significatius en una cursa desigual. Commoure's per a moure's i canviar la vida.

A la sortida dels tallers, es va fer una fotografia de grup. Enguany, a més, es va fer una foto amb la forma de llaç per commemorar el Dia mundial de la lluita contra el sida. A continuació, es va fer un dinar col·laboratiu, tothom va portar un plat i després de les votacions es van premiar els millors en les categories d’amanides, truites, pizzes, empanades i postres. Per acabar la jornada, es va dur a terme una activitat de pintura creativa on es va convidar a les assistents a expressar-se en grup i a través de la pintura sobre tres temàtiques vinculades a les àrees de treball de la FAS: drets ambientals, les cures i el desenvolupament personal i relacions personals.

Una de les persones assistents va resumir a través de les xarxes socials de la FAS la seva experiència d’aquesta manera “Avui ha estat un d’aquells dies que costa d’oblidar, moltes cares noves, activitats i tallers interessants i molta conya. Una combinació explosiva.

A més, en aquesta edició es va regalar a les participants al Nostrum un val que inclou cinc entrades pel SAF (Servei d’Activitat Física de la UAB). Aquest present és fruit dels acords de col·laboració que tenen els dos serveis per tal de fomentar una vida saludable entre l’estudiantat universitari.